Održana sjednica Izvršnog odbora COK-a

U prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta danas je održana XV sjednica Izvršnog odbora COK-a. Članovi IO usvojili su izvještaje o aktivnostima COK-a u minulom periodu, pripremama za predstojeće Olimpijske igre u Londonu i prve zimske Olimpijske igre mladih u Insbruku, kao i izvještaj šefa misije o učešću crnogorskih sportista na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF), održanom u julu u Trabzonu (Turska).

Na višesatnom zasijedanju sa obimnim dnevnim redom, najviše je diskutovano o obavezama COK-a proizašlim po donošenju novog Zakona o sportu: prijedlozima za izmjene i dopune Statuta Crnogorskog olimpijskog komiteta i principima za formiranje Arbitraže za rješavanje sporova u sportu. Prijedlog Statuta naći će se na dnevnom redu Skupštine COK-a početkom naredne godine.

COK će tradicionalno proglasiti najbolje državne reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najboljeg mladog sportistu i sportistkinju u ovoj godini.
Na svečanosti, koja će krajem mjeseca biti organizovana u Vili Gorica, priznanja će primiti:

Za najuspješniju mladu sportistkinju Crne Gore u 2011.g. : Danka Kovinić (tenis).

Za najuspješnijeg mladog sportistu Crne Gore u 2011.g. : Danijel Furtula (atletika).

Za najuspješniju žensku reprezentativnu selekciju u 2011.g:
Košarkaška reprezentacija (seniorke).

Za najuspješniju mušku reprezentativnu selekciju u 2011.g.:
Fudbalska reprezentacija (seniori).

Po prvi put ove godine, takođe shodno Zakonu o sportu, Crnogorski olimpijski komitet će proglasiti najboljeg sportistu Crne Gore za 2011.godinu. Imajući u vidu značaj ovog priznanja, Izvršni odbor COK-a je posebnu pažnju posvetio sastavu žirija koji će odlučiti o ovoj laskavoj tituli. Stoga će se u žiriju, pored predstavnika COK-a, naći vrhunski sportisti Crne Gore i predstavnici medijskih kuća. Oni će u najskorije vrijeme objaviti ime najboljeg sportiste Crne Gore za 2011.godinu.

Na prijedlog nacionalnih sportskih saveza, kandidati za ovo priznanje su Bojana Popović, rukometašica i Srđan Mrvaljević, džudista.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh