Redovna skupština COK-a

REDOVNA SKUPŠTINA CRNOGORSKOG OLIMPIJSKOG KOMITETA

Danas je u Podgorici održana Redovna Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta

Skupština je danas jednoglasno usvojila izvještaj aktivnosti COK-a između dvije Skupštine. Završni račun za prošlu i Finansijski plan za ovu godinu.

Saopšteno je da su sredstva za sport iz Budžeta nikad manja i da izdvajanja iznose 660 hiljada EUR, što je 280 manje nego prošle ili duplo manje od prije dvije godine.

Skupština je jednoglasno za nove članove IO primila Igora Lukšića, Bora Lazovića i Branka Jovanovića.

Formiran je inicijativni odbor Kluba crnogorskih olimpijaca, na čijem je čelu Andrija Popović, dok su članovi Zorica Pavićević, Mirko Vičević i Igor Vušurović. Članovi tog Kluba biće crnogorski sportisti koji su učestvovali i osvajali medalje na Olimpijskim igrama, selektori i glavni treneri koji su predvodili crnogorske olimpijce. Saopšteno je da postoji 33 sportista, koji su kao sportisti bivših državnih zajednica osvajali olimpijske medalje.

Skupština je ovlastila Izvršni odbor da imenuje Komisije COK-a, a na današnjoj sjednici predloženi su predsjednici. Jednoglasno je u članstvo COK-a primljen Kajakaški savez Crne Gore. Skupština COK uputila je čestitke vaterpolistima Katara i Primorca, kao i rukometašicama Budućnosti.

Skupštini je prisutvovalo 40 od ukupno 59 delegata.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh