Održana prva sjednica Izvršnog odbora

Danas je u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta održana Prva sjednica Izvršnog odbora u novom mandatu.

Na sjednici su razmatrani i jednoglasno usvojeni izvještaji o toku priprema za učešće crnogorskih sportista na predstojećim višesportskim takmičenjima u 2013. godini : Mediteranskim igrama u Turskoj, zimskom i ljetnjem EYOF-u (Rumunija i Holandija) i Igrama Malih zemalja Evrope u Luksemburgu, a na sjednici su usvojeni i Kriterijumi za učešće na Mediteranskim igrama.

Crnogorski olimpijski komitet tradicionalno bira najbolje državne reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najboljeg mladog sportistu i sportistkinju u ovoj godini.

Nakon razmatranja Izvještaja Komisije, Izvršni odbor COK-a je  izabrao dobitnike ovih prestižnih priznanja.

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore u 2012. godini je rukometašica Marina Vukčević, koja je sa ženskom rukometnom reprezentacijom osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Jedriličar Milivoj Dukić, koji je na Olimpijskim igrama imao zapažen nastup, a na Evropskom prvenstvu za juniore osvojio srebrnu medalju, izabran je za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u 2012. godini.

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je, sa osvojenim srebrom na Olimpijskim igrama u Londonu i titulom šampiona Evrope, proglašena za najbolju žensku nacionalnu reprezentaciju u 2012. godini.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, sa osvojenim četvrtim mjestom na Olimpijskim igrama u Londonu i srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu izabrana za najbolju mušku nacionalnu reprezentaciju u 2012. godini.

Žiri Crnogorskog olimpijskog komiteta, u čijem sastavu su se, pored predstavnika COK-a našli i vrhunski crnogorski sportisti, kao i predstavnici medijskih kuća, juče je proglasio rukometašice Bojanu Popović i Katarinu Bulatović, za najbolje sportiste Crne Gore u 2012. godini.

Svečanost koju Crnogorski olimpijski komitet organizuje povodom proglašenja najboljih sportista i nacionalnih reprezentacija Crne Gore u 2012. godini, biće održana u petak, 21. 12. 2012. godine, u vili Gorica u Podgorici.

U posebnom dijelu svečanosti, na zahtjev Međunarodnog olimpijskog komiteta, za osvojenu srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, svim rukometašicama će biti uručene posebne značke Međunarodnog olimpijskog komiteta, a uz odobrenje MOK-a, biće intonirana Olimpijska himna.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh