Održana konstitutivna sjednica Arbitražnog suda

Danas je u prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta održana konstitutivna sjednica Arbitražnog suda koji je, na osnovu čl. 81 Zakona o sportu („Službeni list CG”, broj 44/18) i čl. 70 Statuta Crnogorskog olimpijskog komiteta, formirala Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Arbitražni sud rješava sporove koji nastanu između COK-a i drugih sportskih organizacija, a odlučuje i o zahtjevu za vanrednim preispitivanjem odluka arbitraža nacionalnih sportskih saveza i POK-a.

Prije početka sjednice, Predsjednik COK-a Dušan Simonović, poželio je uspješan rad članovima Arbitražnog suda uz nadu da neće imati previše posla, ali i da će sporove koji nastanu u sportu brzo i efikasno rješavati.

Za predsjednika Arbitražnog suda izabrana je Vesna Medenica, a za potpredsjednika Vanja Mugoša. Članovi ovog tijela su: Petar Kapisoda, Zorica Kovačević, Majda Mehmedović, Radovan Milinić, Ljubiša Mišković, Radomir Nastić, Andrija Popović, Vesna Radonić i Ivica Todorović.

Arbitražni sud će, u najkraćem roku, pripremiti neophodna akta kojima se reguliše rad Arbitraže. Prijedlog akata treba će se razmatrati na prvoj redovnoj sjednici Sportskog arbitražnog suda.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh