Održana IV Redovna skupština COK-a

Legendarna rukometašica Crne Gore i dugogodišnji vaterpolo radnik dobili su nove važne funkcije – Bojana Popović i Boro Mračević novi su potpredsjednici Crnogorskog olimpijskog komiteta, odlučeno je na jučerašnjoj Četvrtoj redovnoj skupštini ove organizacije.

Skupština kojom je predsjedavao predsjednik Dušan Simonović usvojila je predlog da se za nove članove Upravnog odbora izaberu Radmila Petrović (takođe legendarna rukometašica), Dejan Bajić (predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza) i Rajko Kosić (Skijaški savez).

Promjene u krovnoj olimpijskoj organizaciji uslijedile su nakon što Zorica Kovačević, Vesna Medenica i Andrija Popović zbog odredbi novog Zakona o sportu (razdvajanje politike i sporta) ne mogu više da obavijaju svoje funkcije u COK-u.

„Čast i zadovoljstvo je bio dio olimpijske kuće, od 2012. sam njen dio kao član Izvršnog odbora i sada sa ovom novom funkcijom nastavljamo borbu za olimpizam i sportiste. Sa ovim timom smo na pravom putu da sve bude jače i bolje”, rekla je Bojana Popović.

Skupština je izabrala i novu Arbitražnu komisiju, koju čine Petar Kapisoda, Vanja Mugoša, Vesna Medenica, Ivica Todorović, Radomir Nastić, Ljubiša Mišković, Radovan Milinić, Vesna Radonjić, Zorica Kovačević, Andrija Popović i Majda Mehmedović.

Kompletiran je i Nadzorni odbor imenovanjem Milivoja Radovića i Ratka Dedića za nove članove, umjesto Dejana Bajića i Mladena Rabrenovića.

Usvojen je i prečišćen tekst Statuta COK-a, finansijski izvještaj za 2018. sa izvještajima Nadzornog odbora i Nezavisnog revizora, kao i finansijski plan za 2019. godinu.

Tokom 2019. Crna Gora je prvi put organizovala multisportski događaj Igre malih zemalja Evrope, a Skupština je juče jednoglasno usvojila i izvještaj o Igrama, koje su ocijenjene kao izuzetno uspješne.

„Tokom Igara našu zemlju su posjetili predsjednici Međunarodnog i Evropskog olimpijskog komiteta, brojni zvaničnici i državnici, ministri i predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta”, podsjetio je Simonović.

O finansijskom aspektu Igara predsjednik COK-a je rekao…

„Igre su koštale oko 2,2 miliona eura. Ostao je dio duga, nadam se da ćemo uz pomoć Vlade ili kreditom to vratiti”. Pred Crnogorskim olimpijskim komitetom sada je jedna od onih specijalnih godina, jer se iščekuju Olimpijske igre u Tokiju.

Izvor: K.B. Dnevne novine

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh