Održan sastanak sa Svjetskom agencijom za borbu protiv dopinga u sportu

Danas je u Crnogorskom olimpijskom komitetu održan sastanak na inicijativu Svjetske agencije za borbu protiv dopinga u sportu (WADA).

Neposredan povod sastanka bilo je pismo ove međunarodne agencije kojim upozorava nacionalne agencije i komisije  na dodatno angažovanje u borbi protiv dopinga. Ovo je, po ocjeni svih stručnjaka, posao u koji se punim kapacitetom mora uključiti država, preko svojih ovlašćenih organa, ali i nacionalni olimpijski komiteti.

Prisutni su izrazili punu posvećenost ovom pitanju, ističući neophodnost poštovanja datih rokova u pismu WADA agencije, što u slučaju Crne Gore neće biti ni malo jednostavno zbog brojnih obaveza koje iz njega proističu, te je u tome kontekstu zatraženo dodatno vrijeme za izvršenje ovoga, nimalo jednostavnog, zadatka.

Posebno je apostrofiran i normativni okvir u Crnoj Gori, koji je zaokružen donošenjem novog Zakona o sportu.

Sastanku su prisustvovali gospodin Amir Avdagić, predsjednik Istočnoevropske antidoping organizacije EE RADO (u ime WADA-e), gospodin Miloš Lalević, generalni direktor Direktorata za sport i gospodin Vladimir Vojvodić, predstavnik Ministarstva sporta u grupi za monitoring implementacije Konvencije za borbu protiv dopinga, kao i gospođa Vesna Simović, predsjednica Komisije za sprečavanje dopinga u sportu.

Sastanku je predsjedavao predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh