Nije moglo ljepše

POZITIVNI UTISCI NAŠEG SKIJAŠA, BOJANA KOSIĆA, SA ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U VANKUVERU

Nije moglo ljepše

Francuski baron, poznat i kao "otac" modernih Olimpijskih igara, Pjer de Kuberten, kazao je krajem 19. vijeka nešto što je kasnije uzeto kao jedan od glavnih "zakona" sporta – "važno je učestvovati". I dan danas tim geslom služe se mnogi sportisti, bilo amateri, prefesionalci…

I upravo je sa tim riječima i bez prevelike euforije ispraćen Bojan Kosić u Vankuver, na istorijsko takmičenje za našu državu. Istorijsko, zna se zbog čega, Bojan je prvi crnogorski takmičar na Zimskim olipmpijskim igrama. Zavjesa na najveću moguću sportsku manifestaciju, okupanu snijegom i ledom, polako se spušta, a utisci prepričavaju.

A oni su, kada je u pitanju naš takmičar, maksimalno pozitivni. Naročito nakon trke u slalomu, koju je mladi Nikšićanin završio na 41. mjestu. Kako je trka u njegovoj glavnoj i omiljenoj disciplini izgledala iz njegovog ugla?

– Zadovoljan sam kako sam odvozio trku, kao i plasmanom na samom kraju. Sve je proteklo, uglavnom, po planu, a smatram da je 41. mjesto dobar rezultat na prvom nastupu. Govorio sam i uoči odlaska u Vankuver da je slalom moja glavna disciplina, da tu očekujem bolji rezultat, a ono što sam nagovještavao mislim da sam i ostvario – rekao je u telefonskom razgovoru za ARENU Bojan Kosić.

Na dijelu staze u Visleru preovladavala je magla. Ova, da kažemo, vremenska nepogoda, stvarala je dosta nevolja svim takmičarima, što nije zaobišlo ni Bojana. Ipak, za razliku od većine, magla je bila "milosrdna" prema crnogorskom skijašu. – Upravo tako – kaže Kosić. – Bilo je magle u jednom dijelu staze. Tu sam i napravio malu grešku, zbog koje za malao nijesam izletio sa staze. Sve u svemu, nije bilo loše.

Vraćamo se ponovo terminu "istorijski čin". Biti prvi predstavnik u istoriji jedne države na Olimpijskim igrama san je svakog sportiste. Sa devetnaest godina, Bojan je to već postigao.

– Predivan je osjećaj biti prvi predstavnik Crne Gore na Zimskim olimpijskim igrama. Samim učešćem na ovim Igrama ispunio sam cilj. Generalno, zadovoljan sam boravkom u Vankuveru.

Jedna sportska, ali i životna trka, je odvožena. I tek je početak. Biće ih, sigurno, još mnogo, na ovakvim smotrama – najvećim.

– Stvarno sam presrećan. Nakon ovoga će mi biti mnogo lakše na narednim takmičenjima i nastupima. A vjerujem, biće i boljih rezultata – sa optimizmom Bojan gleda na naredna iskušenja.

Crnogorska ekspedicija sjutra se vraća u domovinu.

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh