Nastavak uspješne saradnje

Maggio Barese 2009.

Nastavak uspješne saradnje

I ove godine, između 28. maja i 1. juna, dvije mlade crnogorske reprezentacije učestvovale su na tradicionalnom turniru Maggio barese (Bareški maj), u organizaciji Crnogorskog olimpijskog komiteta i Olimpijskog komiteta Pulje.

U Bariju su bile mlade odbojkašice i fudbaleri, koji su se takmičili na turnirima organizaovanim po triangolarnom sistemu.

Manifestacija Maggio Bareze osmišljena je još prije 5 godina, na inicijativu ondašnjeg sekretara SOFKA-e Crne Gore, pokojnog Dragutina Laleta Martinovića i Mikelea Barbonea, ondašnjeg predsjednika Olimpijskog komiteta Pulje, a danas člana najužih upravnih tijela Italijanskog olimpijskog komiteta.

Nakon višegodišnje pauze, uslovljene nemilim događajima na Balkanu, saradnja je oživljena punim zamahom prošle godine, boravkom mlade vaterpolo i karate reprezentacije Crne Gore. Italijani su uzvratili posjetu krajem septembra prošle godine.

U Bari je ove godine otišla 42-člana delegacija iz Crne Gore. U petak, 29. maja, domaćini su za goste organizovali prijem u Sali Murat, u kojoj je bila postavka posvećena sportu, na kojem se prijateljima iz Crne Gore obratio Elio Sanikandro, predsjednik Olimpijskog komiteta Pulje i sekretar Sekretarijata za sport opštine Bari. Biranim riječima, istakao je važnost saradnje i bliskih odnosa Crne gore i italijanskog regiona Pulja, kao dva susjeda koje povezuje isto more.

Domaćine je u ime gostiju pozdravio trener mlade fudbalske reprezentacije, Ljubo Petrović.
Prijemu su prisustvovali i mladi italijanski fidbaleri iz FK Paleze i Odbojkaškog kluba Modunjo.

Istog popodneva, na stadionu „San Paolo“, odigrana je prijateljska utakmica sa FK „Aurora“ iz Barija, regionalnim prvakom, koji je do ove utakmice imao neprekinutu seriju od 25 pobjeda. Od naših reporezentativaca izgubili su sa 6 : 0.

Bila je to značajna proba za naše mlade fudbalere i uhodavanje za značajnije međunarodne susrete.

Narednog dana, u subotu, 30. maja, u hali Palasport Karbonara održan je odbojkaški turnir, na kojem su, pored naših odbojkašica, učestvovale odbojkašice „Modunja“ i „Asem Barija“. Bodrene od strane naših fudbalera, odbojkašice su osvojile ovaj turnir.

Istog dana poslije podne, naši sportisti su otišli na čuveni stadion „San Nikola“ da gledaju fudbalsku utakmicu Bari – Trevizo, koju su domaćini dobili sa 4 : 1. Bio je to pravi spektakl, iako stadion nije bio pun, jer je Bri već bio osigurao ulazak u Serie A, nakon 8 godina pauze.

U nedjelju, 31. maja, nakon odlaska odbojkašica na proslavu nacionalnog Dana sporta, koji se slavi u cijeloj zemlji, a koju je u Bariju organizovao Olimpijski komitet Barija, popodne je održan fudbalski turnir na terenima sportskog kompleksa „Green park“. Neposredno prije njegovog početka, manifestaciju Maggio Barese zvanično je otvorio predsjednik Olimpisjkog komiteta Barija, gospodin Lioneti.

Svečanosti i utakmicama prisustvovao je i Mikele Barbone, sa svojim saradnicima iz Olimpijskog komiteta Pulje, koji su bili stalnoprosutni domaćini, kako prošle, tako i ove godine – Ana Lagatola, Ana Difino i Paolo Montone.

Crna Gora pobijedila je FK Paleze sa 3 : 0 da bi, potom, izgubila od selekcije Pulje sa 2 : 0 i osvojila drugo mjesto.

Ljubo Petrović, trener naših fudbalera, i Goran Mihaljević, sekretar naših mlađih fudbalskih selekcija.

Izabranice Rajka Tijanića, nakon fudbalskog turnira su odigrale još jednu prijateljsku odbojkašku utakmicu, sa OK „Trani“ iz istoimenog mjesta kod Barija. Ni poraz u meču sa Crnogorkama nije smanjio entuzijazam navijača Tranija i njihovih miljenica što igraju sa jednom nacionalnom selekcijom. Generalni sekretar odbojkaškog saveza Crne Gore, Slobodan Kovačević, bio je oduševljen prijemom domaćina, ističući važnost ovakvih susreta za naše mlade odbojkašice kao mogućnost odmjeravanja snaga i kreiranja kolektivnog duha.

 

 

 

 

Na prijemu 29. maja

 

 

 

 

 

 

Zajednički snimak sa fiudbalerima Aurore 29. maja

 

 

 

 

 

 

 

Detalj sa utakmicom sa Aurorom na stadionu
San Paolo

 

 

 

 

 

 

 

 

Sa klupe iokom utakmice sa Arorom

 

 

 

 

 

 

 

Naši na stadionu San Nikola na utakmici Bari – Trevizo

 

 

 

 

 

Slobodan Kovačević i Rajko tijanić na stadionu
San Nikola

 

 

 

 

 

 

 

Ljubo Petrović i Goran Mihaljević

 

 

 

 

 

 

 

Pozdravljanje odbojkašica na turniru 30. maja

 

 

 

 

 

 

Detalj sa utakmice sa Modunjom

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh