Naši sportisti otputovali u Singapur na olimpijske igre mladih

Takmičenje namijenjeno sportistima mlađim od 18 godina – Olimpijske igre mladih, startovaće 14. avgusta u Singapuru, a Crna Gora imaće u kolektivnom i pojedinačnom sportu svoje predstavnike.

Oni su, upravo, juče otputovali u Aziju, a mlade takmičare na put je ispratio prvi čovjek Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, koji će, inače, prisustvovati ceremoniji svečanog otvaranja Igara.

Crnu Goru u Singapuru u kolektivnom sportu predstavljaće pionirska fudbalska reprezentacija (godište 1995.), koju predvodi Sava Kovačević.

– Na žalost, na prvenstvo putujemo značajno hendikepirani – Koča Krstović je suspendovan, Ivan Prančić povrijeđen, a Marko Kordić neće moći da brani na prvoj utakmici zbog parnih kartona koje je zaradio u kvalifikacijama. Bez obzira na to u Singapur putujemo sa velikim ambicijama. Želja nam je da na pravi način predstavljamo naš savez, našu zemlju i čitavu Evropu, a cilj je da se vratimo sa jednom od medalja – rekao je selektor Sava Kovačević pred put.

U pojedinačnoj konkurenciji boje države braniće teniserka Mia Radulović, Vilson Ljajčaj u tekvondou, plivačica Katarina Đurđević i džudista Rijad Dedeić.

Tokom 12 dana takmičenja Singapur će ugostiti 3600 mladih sportista, koji će se nadmetati u 26 sportova, uključujući rvanje na plaži, vožnju »BMX« bicikla, kao i košarku »tri na tri«.

– Ovo je veliki sportski spektakl koji će okupiti veliki broj mladih ljudi, a za nas posebno važan je i mi ćemo imati u koletivnom i pojedinačnim sportovima predstavnike, rekao je Simonović. – Lijepo je ispratiti na daleki put mlade sportiste od kojih očekujem da će našu državu predstaviti
na dostajanstven način . – Ubjeđen sam da će mladim takmičarima ovaj veliki događaj biti podstrek za dalju karijeru.

Sportski ambasadori

Međunarodni olimpijski komitet za zvanične ambasadore Igara mladih odabrao je Useina Bolta, Majkl Felpsa i Jelenu Išinbajevu, koji su zajedno osvojili 19 olimpijskih medalja.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh