Naše rukometašice i ponosne i srećne

 

Naše najbolje rukometašice imale su uzbudljiv prvi dan u Olimpijskom selu. Prijala im je jutarnja šetnja, upoznavanje sa ambijentom u kome će boravit do 13. avgusta,  slikanje za uspomenu.

Od večeras, međutim, neće biti mnogo vremena za opuštanje. Prvi trening od 21 sat, početak priprema za debi, protiv Velike Britanije, 28. jula.

– Na Igrama nema lakih protivnika, a i mi uvijek razmišljamo na taj način. Protiv svakoga, pa i protiv Britanki, igraćemo punom snagom, sa željom da pobijedimo i bez trenutka opuštanja  – kaže Suzana Lazović.

Ipak, prije nego što krene takmičenje sabiraju se prvi utisci.

– Velika je čast predstavljati Crnu Goru na Olimpijskim igrama. Jesmo mala zemlja, ali imamo veliko srce – i mi i naši navijači, ljudi koji će nas pratiti. Ne možemo da obećamo rezultat, ali možemo veliku borbu i to da ćemo ostaviti srce na terenu. Dobro smo se pripremale, igrale smo protiv svake selekcije, znamo koliko vrijedimo, tako da mislim da rezultat neće izostati – kaže Lazović.

Marina Vukčević je najmlađi član našeg olimpijskog tima, ali veoma važan dio. Ona i Sonja Barjaktarović čuvaće gol naše selekcije, biće posljednja prepreka protivničkim napadačima…

– Veoma sam srećna i ponosna što sam u Londonu. Najmlađa sam u ekipi, ali ću uraditi sve da dam svoj doprinos – kaže Marina.

Iako ne brani mnogo u klubu, Marina je uvijek na visini zadatka…

– Neponovljiv je osjećaj igrati za svoju državu. Drugačije je nego za klub, tako da možda dam i više od maksimuma svaki put kada obučem crnogorski dres – ističe Marina, koja je oduševljena boravkom u Olimpijskom selu.

– Divno je, šetale smo, oduševljene smo. Zajedno smo sa sportistima koji su osvojili brojne medalje, velikim zvijezdama, nadam se da ćemo neku od njih i upoznati – uz osmjeh kaže Marina.

 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh