Nagrađeni Primorac i ženska rukometna selekcija

Vaterpolo klub Primorac i ženska rukometna reprezentacija Crne Gore proglašeni su za najuspješnije sportske kolektive u 2009. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Primorac je u ovoj godini osvojio Evroligu i Super kup Evrope. Predsjednik Denis Mandić kazao je da je priznanje COK-a zaokružuje uspješnu sezonu tog kluba. “Pokazali smo da znamo da osvajamo trofeje. Žao mi je što ekipa nije mogla da prisustvuje svečanosti, ali večeras nas očekuje meč za jedini trofej koji nam nedostaje”, kazao je Mandić.

Ženska rukometna reprezentacija je osvojila bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Peskari. Desno krilo reprezentacije Jovanka Radičević zahvalila se na priznanju i u ime saigračica obećala borbu za nove uspjehe. “Mogu da obećam da ćemo i naredne godine dati sve da Crnu Goru afirmišemo i predstavimo na što bolji način. Nadam se da ćemo se sljedeće godine poslije Evropskog prvenstva ponovo ovdje vidjeti”, kazala je Radičević.

Priznanje za najboljeg mladog sportistu dobio je vaterpolista Darko Brguljan, član Primorca iz Kotora. On je sa Primorcem osvojio Evroligu i Super kup, a sa reprezentacijom Svjetsku ligu i srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu Evrope. Brguljan zbog klupskih obaveza nije mogao da prisustvuje svečanosti. “Brguljan najbolje oslikava ono što je škola Primorca. Od 14 juniorskih prvaka Evrope prije dvije godine i finalista ovogodišnjeg Evropskog prvenstva 11 je iz Kotora, a deset trenutno igraju u Primorcu. On je simbol jedne generacije, koja će nam, nadam se, donijeti odličje i radost sa Olimpijskih igara iz Rio de Ženeira”, kazao je Mandić.

Najuspješnija mlada sportistkinja u izboru COK-a je atletičarka Marija Vuković, koja je u disciplini skok u vis na Evropskom prvenstvu za starije juniore osvojila drugo mjesto. Ona je sa rezultatom 189 centimetara najbolje plasirana takmičarka na svjetskim tablicama u kategoriji juniorki za ovu godinu. Vuković je zbog obevaza na pripremama odsustvovala, a priznanje je u njeno ime primio funkcioner Atletskog saveza Crne Gore Božidar Jaredić.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović ocijenio je da je godina na izmaku bila uspješna i poželio da iduća, 2010. bude "za čistu desetku". “Nadam se da će tako i biti i da ćemo se svim mladim ljudima kojima smo predstavili na ovoj ceremoniji i iduće godine diviti”, kazao je Simonović.

Ministar kulture, sporta i medija Branislav Mićunović kazao je da su sportisti ponos Crne Gore i da su to mnogo puta dokazali. “Ono što sport razlikuje od drugih disciplina je to što se ne mora, a radi se u slavu ljudskog duha i svoje zemlje. Vi ste ponos Crne Gore i to ste prošle godine dokazali. Obećavamo podršku u najvišem stepenu, koju ste zaslužili", kazao je Mićunović.

 

Pogledaj fotografije >>

Sponzori i partneri

  • lovcen-osiguranje
  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

     

Evropski olimpijski festival mladih

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh