MOK donio odluku: Pripreme za Tokio nastavljaju se u punom obimu

Danas je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) dr Tomas Bah održao konferencijski poziv sa svim Nacionalnim olimpijskim komitetima Evrope u vezi sa situacijom globalnog širenja korona virusa.

 

Svi NOK Evrope su podržali napore Izvršnog odbora MOK-a i predsjednika Baha, koji se preduzimaju na planu iznalaženja najboljih rješenja kako bi Igre u Tokiju bile održane u planiranom terminu. Istom cilju je bezrezervno posvećena i Vlada Japana, koja je u tom pravcu dobila i jasnu podršku zemalja članica G7.

Na sastanku je zaključeno da se sa pripremama za održavanje Olimpijskih igara treba nastaviti u punom obimu.

Pored toga, donijeta je odluka da je 30. jun dan do kojeg bi trebalo završiti sve kvalifikacije, a do tada će MOK, zajedno sa međunarodnim sportskim organizacijama, utvrditi način i vrijeme ostvarivanja kvalifikacionih normi prilagođenih novonastaloj situaciji.

Ono čemu će svi u olimpijskoj porodici biti posvećeni je zdravlje sportista i svih onih koji će biti sa sportistima. U tom cilju, MOK će tijesno sarađivati sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Podržavajući predložene mjere i zaključke, COK je podvukao da će sa svoje strane učiniti sve kako bi oni bili adekvatno sprovedeni, u kom smislu će nastaviti sa tijesnom saradnjom sa MOK-om i svim relevantnim međunarodnim organizacijama.

Takođe, COK će biti posvećen sprovođenju svih mjera i odluka crnogorske Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh