MINSK 2019: Žrijeb za džudo takmičenje

Danas je održan žrijeb za takmičenje na Evropskim igrama u Minsku, koji je ujedno i šampionat Evrope u džudou. Srđan Mrvaljević će na startu nastupati protiv Austrijanca Šamila Boršašvilija, a u istoj kategoriji, do 81 kilogram, Nebojša Gardašević biće slobodan u prvom kolu, dok će se u drugom sastati sa španskim borcem Urkizom Solani.

U kategoriji do 73 kilograma Nikola Gardašević će odmarati u prvom kolu, a u nastavku će se boriti sa boljim iz meča Aleksandru Raicu (Rumunija) i Ramos Martin Fabijan (Andora). Naša tri borca u nedjelju će početi borbe na EP, dok će se Danilo Pantić (kategorija do 100 kilograma) u ponedjeljak, na startu šampionata, boriti protiv nekadašnjeg prvaka Evrope u kategoriji juniora, Arona Faroma iz Austrije.

„Danilo i Farom su do sada imali četiri meča. Raduje da je  Pantić u posljednjem okršaju, na Gran-priju u Uzbekistanu, bio bolji. Nikola Gardašević ima je najpovoljniji žrijeb, jer na startu  slobodan, a u nastavku će ga, najvjerovatnije, sačekati Rumun Raicu, gdje ima velike šanse da upiše pobjedu. Za ulazak među osam, ako sve bude kako treba, očekuje ga veliko iskušenje gdje bi radio sa pobjednikom u meču Jarcev-Šejn. U kategoriji do 81 kilogram Mrvaljevića očekuje zanimljiv i neizvjestan meč protiv mladog Austrijanca. Ako pobijedi imao bi velike šanse da savlada Čeha Petra. Nebojša ima dobre šanse da prođe u treće kolo”, izjavio je selektor Dragan Šćepanović.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh