MI „Taragona 2018”: Srebro za rukometašice

Crnogorske rukometašice iz Taragone idu sa mediteranskim srebrom – u finalu su „lavice“ poražene od domaćina Španije 27:23.

Meč u kome su Španjolke konstantno vodile, a Crna Gora uhvatila priključak krajem prvog poluvremena, definitivno je prelomljen u uvodu drugih 30 minuta, kada su „ratnice“ stekle šest golova prednosti.

Španija je u prvih 15 minuta djelovala kao bolja i brža ekipa, stigla do osjetnih 9:5, ali prije svega zahvaljujući lošoj igri Crne Gore u napadu.

Četiri izgubljene lopte, dva promašena sedmerca i dva nerealizovana zicera, te nekoliko ishitrenih šuteva, sve je to uticalo da domaći tim dođe do plus četiri, sa tendencijom rasta.

Samo su Đina Jauković i 17-godišnja Ivana Godeč prolazile kroz odbranu Španjolki, ostale igračice su izgledale stegenute i nesigurne.

Proradio je, međutim, borbeni karakter „lavica“, koje su prvo zategle odbranu, a onda i pronašle napadački ritam, pa su brzo stigle do izjednačenja – 9:9.

Uz dva srećna gola, španske „ratnice“ su, ipak, na poluvrijeme pošle sa 13:11.

Na početku drugog poluvremena, domaće igračice ponovo su iskoristile prazan hod u napadu Crne Gore, ali i karakterističnom igrom sa mnogo prodora, brzim protokom lopte, uspjele da se odlijepe na 16:13, pa na 17:14, a kada je Sanja Premović promašila drugi sedmerac na meču i na četiri gola prednosti – 18:14.

Pogotkom Gutijeres, Španija je povela 20:15 i više nije bilo povratka za „lavice“, koje su lošim napadačkim rješenjima dodatno ubrzale igru protivnica.

Španjolke su uvele meč u ritam koji njima odgovara i mirno ga privele kraju za mediteransko zlato.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 
 

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh