Međunarodni dan sporta

U susret Međunarodnom danu sporta u funkciji razvoja i mira, Crnogorski olimpijski komitet će organizovati tribinu na temu “Sport u funkciji razvoja i mira”.

Dana 6. aprila, Ujedinjene nacije (UN) i njene države članice zvanično će proslaviti , po prvi put u istoriji, Međunarodni dan sporta u funkciji razvoja i mira.

Generalna skupština UN ustanovila je ovaj dan na svojoj sjednici 23. avgusta 2013.godine, cijeneći ulogu sporta u razvoju čovječanstva, promovisanju mirnog društva, razumijevanja i tolerancije, povezujući sport sa kulturom, obrazovanjem i očuvanjem ljudskog dostojanstva, te stoga prepoznajući sport kao potencijal koji doprinosi postizanju Milenijumskih razvojnih ciljeva.

Postavljanje sporta u službu skladnog razvoja čovječanstva u srži je misije Olimpijskog pokreta. Na preporuku Tomasa Baha, predsjednika MOK-a, Crnogorski olimpijski komitet će uzeti aktivno učešće u obilježavanju ovog datuma.

 

Tribina “Sport u funkciji razvoja i mira“ održaće se u nedjelju, 6. aprila 2014.god. u 12.00 časova na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, sala Mediteran.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh