Međunarodni dan sporta za razvoj i mir

Ujedinjene nacije su zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, 23. avgusta 2013. godine proglasile 6. april za Međunarodni dan sporta za razvoj i mir (International day of sport for Development and Peace).

Crnogorski olimijski komitet je, uz saradnju sa međunarodnom organizacijom „Mir i sport” (Peace and Sport), ove godine proslavio 6. april, Međunarodni dan sporta za razvoj i mir. Koristeći društvene mreže, uz pomoć sportista, COK je obilježio ovaj dan kroz kampanju Bijeli karton (White card). Ideja iza ovog pokreta je da se afirmisani sportisti i sportski radnici fotografišu sa bijelim kartonom i tu sliku objave na društvenim mrežama uz hešteg #WhiteCard i #IDSDP2017. Bijeli karton simbolizuje suprotnost crvenom kartonu, što je najozbiljniji prekršaj koji sportista može napraviti, a bijela boja je, i sama po sebi, simbol mira i čistoće.

Očekuje se da će obilježavanje 6. aprila, Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir, podržati oko 170 nacionalnih olimpijskih komiteta.

Sport, sam po sebi, ne smije da bude cilj, već sredstvo za obrazovanje, razvoj i mir; da promoviše saradnju, solidarnost, toleranciju, razumijevanje, inkluziju i zdravlje na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Galeriju slika sportista i sportskih radnika koji su podržali White Card kampanju možete naći na ovom linku.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh