Mediteranske igre „Taragona 2018”

Seminar Šefova misija za Mediteranske igre „Taragona 2018”

Španski grad Taragona domaćin je XVIII Mediteranskih igara  (www.tarragona2018.cat), koje će se održati od 22. juna do 01. jula 2018. godine, kada je zakazana ceremonija zatvaranja Igara.

U periodu od 10. do 14. oktobra, organizovan je sastanak šefova misija svih olimpijskih komiteta članica ICMG. Na sastanku su organizatori Igara prezentovali plan i program održavanja takmičenja, akreditacione procese, smještaj, administrativni centar i ostale informacije vezane za ovo takmičenje. Domaćini procjenjuju da će 4.000 sportista koji nastupaju u 33 sportske discipline, za vrijeme Igara, pratiti približno 150.000 gledalaca. Takmičenje 26 država i njihovih nacionalnih olimpijskih komiteta na MI 2018, pratiće oko 1.000 akreditovanih novinara uz asistenciju preko 3500 angažovanih volontera.

Mediteranske igre „Taragona 2018” organizuje nacionalni Olimpijski komitet  uz pomoć Vlade Španije.

 

Izborna Skupština Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara

Taragona je ujedno bila domaćin i Redovnoj izbornoj skupštini ICMG, gdje je apsolutnom većinom dosadašnji predsjednik Amar Addadi dobio novi četvorgodišnji mandat. Skupština je izglasala i nove članove Izvršnog odbora, u svoje punopravno članstvo primila Nacionalni olimpijski komitet Portugala, i dala pozitivan izvještaj prezentaciji alžirskog Orana, narednog domaćina Mediteranskih igara, 2021. godine.

Seminaru Šefova misija i Izbornoj skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta, prisustvovali su predsjednik COK-a Dušan Simonović i Igor Vušurović.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh