MINSK 2019: Mario Hodžić osvojio srebro na Evropskim igrama

Mario Hodžić osvojio je srebrnu medalju na 2. Evropskim igrama u Minsku.

Naš karatista je poražen u finalu od Italijana Luke Mareske (4:3), od istog rivala sa kojim se sastao na startu takmčenja u grupi B. Tom prilikom je meč završen remijem.

Crnogorski takmičar u kategoriji do 67 kilograma u polufinalu je bio izvanredan, savladao je 4:0 domaćeg takmičara Artsjoma Kravcova.

Takmičenje u grupnoj fazi počeo je remijem, zatim je pobijedio Žesi Rosijela iz Belgije 3:2, a protiv Buraka Ugura u trećem meču u grupi dosta mu je bio remi za prolazak u polufinale.

Dušan Simonović čestitao je našem karatisti na izvanrednom rezultatu na Evropskim igrama u Bjelorusiji.

„Čestitke Karate savezu i Mariovom stručnom timu u klubu i reprezentaciji. Mario je potvrdio klasu, zbog čega sam posebno srećan. Eto, moja očekivanja su se ostvarila, donijeli smo Crnoj Gori medalju sa drugih Evropskih igara, ovoga puta i sjajniju. Smatram ovo velikim uspjehom i najavom dobrih rezultata pred prikupljanje bodova i osvajanje normi za Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je predsjednik COK-a.

Hodžić je donio Crnoj Gori drugu medalju sa Evropskih igara. Prije njega, u Bakuu 2015. godine, bronzanu medalju je osvojila Marina Raković, klupska drugarica iz karate kluba Omladinac.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh