Kuč ispunila normu

CRNOGORSKA PLIVAČICA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U MELBURNU IZBORILA VIZU ZA PEKING

Kuč ispunila normu

Prije trke na 200 metara prsnim stilom, Marina Kuč je bojažljivo najavljivala pohod u polufinale. Do toga nije došlo, ali za crnogorsku javnost najvažnije je to da je crnogorska plivačica ispunila B olimpijsku normu i plivaće na Igrama u Pekingu.

Ona je u kvalifikacijama osvojila 23. mjesto u vremenu dva minuta, 32 sekunde i 59 stotinki, što je slabiji rezultat (zamalo jače od dvije sekunde) u odnosu na Atinu, kada je plivala u polufinalu. Za najboljom Južnoafrikankom Suzan van Biljon ona je zaostala pet sekundi i 56 stotinki.

– Nijesam zadovoljna vremenom, mogla sam još bolje, napravila sam grešku. Pogrešno sam trku planirala, posebno u prvih 100 metara kada sam ušla sporije, a nijesam trebala – kazala je Marina Kuč. – Konkurencija je bila mnogo jaka, posebno je bila brza polufinalna trka, koju sam gledala, kao i sve ostale.

Marina je oborila i crnogorski rekord. Kratak komentar imala je i utiscima iz Melburna.
– Predstoji mi još dosta rada. Primjera radi, Amerikanci su ovdje superiorni, posebno Felps. Ali, to nije nakakvo čudo jer oni imaju godišnje od šest do sedam priprema i podrazumijeva se što ostvaruju ovakve rezultate.

Ko je, uz Amerikanca, glavna zvijezda šampionata?
– LoraManadu je čudo, u strašnoj je formi, prava je zvijezda. Ali, mislim da se sa Felpsom niko ne može uporediti.

Učešće u Melburnu završavaš trkom na 50metara prsno. Šta očekuješ?
– Nije to moja disciplina, brza je to trka za mene.

 

A.M.

"Arena"

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh