Karavan u kolijevci crnogorskog vaterpola

Na fešti na Trgu Nikole Đurkoviča učestvovao veliki broj osnovaca, građana i turista, a posebno su je svojim prisustvom uveličali predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić i Petar Porobić, selektor crnogorske vaterpolo reprezentacije

Karavan u kolijevci crnogorskog vaterpola

Olimpijski karavan 9. juna gostovao je u Herceg Novom, gradu mimoze i kolijevci crnogorskog vaterpola, sporta koji će na najvišem nivou predstavljati Crnu Goru na njenom prvom olimpijskom nastupu u istoriji, na predstojećim OI u Pekingu.

Iako se bližio kraj školske godine, na ovoj sportskoj manifestaciji učestvovalo je više stotina novskih osnovaca i građana, koji su svojim prisustvom željeli da pozdrave i požele najbolju sreću crnogorskim predstavnicima na XXIX Olimpijskim igrama u glavnom gradu Kine.

U ime grada domaćina goste je pozdravio opštinski serkretar za društvene djelatnosti Radovan Božović, koji je u pozdravnom govoru istakao da je Herceg Novi ponosan na svoje vaterpoliste i da gradu čini veliku čast i zadovoljstvo gostovanje Karavana u njihovom gradu. Božović je podsjetio da Herceg Novi ima veliki broj olimpijskih medalja, kao i sa velikih svjetskih takčmičenja, te da ga raduje što se veliki broj učenika i građana uključio u ovu manifestaciju.

U ime vaterpolo reprezentacije Crne Gore, na Trgu Nikole Đurkovića govorio je član naše vaterpolo reprezentacije, Vladimir Gojković, koji je istakao da će crnogorski veterpolisti sigurno dostojno reprezentovati crnogorski sport na Olimpijskim igrama i da i njega raduje što se veliki njegovih sugrađana uključio u ovu akciju.

U ime asova vaterpolo sporta Novljane je pozdravio Zoran Mustur, osvajač srebrne olimpijske medalje na OI u Moskvi 1980. godine, nosilac bronzane medalje sa SP u Berlinu 1978.

Takmičenje osnovaca u ženskoj i muškoj trci otvorio je Boro Mračević, član Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta. On je izrazio zadovoljstvo što je Olimpijski karavan požnjeo toliki uspjeh u svim gradovima Crne Gore u kojima je gostovao. Herceg Novi, kazao je Mračević, je grad koji zna da vrednuje i poštuje vrhunske sportiste i velike sportske rezultate, i grad koji će imati veliki broj učesnika na olimpijskom vaterpolo turniru u Pekingu. On je nakon trka u ime COK-a uručio medalje pobjednicima.

A u trci za dječake pobijedio je Viktor Bijelović, učenik OŠ "Ilija Kišić", drugi je na cilj stigao Stefan Vico, učenik OŠ "Orjenski bataljon", a treći Đorđe Vuković, đak iste škole.

Najbrža među djevojčicama bila je Jelena Milović, učenica OŠ "Ilija Kišić", drugoplasirana je bila Ivana Đukić, učenica OŠ "Orjenski bataljon", a trećeplasirana Dara Marjanović, iz OŠ "Ilija Kišić".
Diplome dječacima i djevojčicama koji su se plasirali od 4. do 10. mjesta uručio je Milan Madžgalj, generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore.

Jučerašnju manifestaciju svojim prisustvom uveličao je predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.

Poseban značaj Karavanu u Herceg Novom dalo je prisustvo Petra Porobića, selektora crnogorske vaterpolo reprezentacije.

I Olimpijski karavan u Herceg Novom vodili su Željko Šoć, poznati crnogorski sportski novinar i naša glumica Ivona Čović.

Veliku olimpijsku feštu posmatrao je i značajan broj turista, koji su željeli majice u kojima su se osnovci takmičili, sa natpisom "Brže, više, jače".

Olimpijski karavan, kao što je poznato, organizuje Crnogorski olimpijski komitet, u saradnji sa Atletskim savezom i opštinama domaćinima. Do sada je posjetio Cetinje, Bijelo Polje, Rožaje, Kolašin, Nikšić, Bar, Kotor i Herceg Novi.

Završna manifestacija Olimpijskog karavana održaće se u Podgorici, 16. jula. Za tu priliku planira se veliki ispraćaj naših sportista na Olimpijske igre, kada će im cijela Crna Gora poželjeti uspjeh. Po prvoplasiranih desetoro iz svih dosadašnjih, i ženskih i muških održanih trka na gostovanjima Olimpijskog karavana, trčaće tada u glavnom gradu Crne Gore.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh