Karatista Mario Hodžić u COK-u

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović primio je karatistu Maria Hodžića, osvajača bronzane medalje na nedavno završenom Evropskom seniorskom prvenstvu.

Izvanredan rezultat koji je Hodžić ostvario još više dobija na značaju, budući da je njegova medalja prva u muškoj seniorskoj konkurenciji koju je osvojio neki crnogorski karatista, poslije pune 23 godine.

Osvajanjem seniorske medalje na Evropskom karate prvenstvu, Hodžić je, iako smo tek na početku olimpijskog ciklusa, postao najozbiljiniji kandidat za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, čestitajući Hodžiću na izvanrednom rezultatu, naglasio je da će COK, iz svojih sredstava opredijeliti stipendiju za Hodžića, kako bi i na taj način pomogli u ostvarivanju još kvalitetnijih sportskih rezultata, prije svega kod sportista u individualnim sportovima.

Presjednik Simonović je izjavio da vjeruje da će rezultat koji je ostvario Hodžić predstavljati veliki podstrek svim ostalim sportistima, i da ćemo u Tokiju imati puno razloga da se radujemo uspjesima crnogorskih sportista.

Novoizabrani predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Joković i selektor reprezentacije Žarko Raković zahvalili su predsjedniku COK-a na podršci, i istakli da je Hodžićeva medalja plod velikog talenta i predanog rada, te da su sigurni da će biti iskorišćena na pravi način.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh