Karate klub Budućnost: sportski brend Podgorice

Karate klub Budućnost je za 50 godina rada imao preko 40.000 članova, a njegovi takmičari su osvojili 27 medalja na svjetskim i 87 na prvenstvima Evrope, saopšteno je nakon sastanka gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića sa članovima Organizacionog odbora za proslavu jubileja kluba.

Stijepović je kazao da se Glavni grad pokazao kao partner kluba i da će tako biti i ubuduće.

On je naglasio da uspjesi koje je klub postizao to i obavezuju, navodeći da se radi o najstarijem karate klubu u Crnoj Gori i koji je svojoj državi donio prvu titulu prvaka Evrope.

Generacije koje je ovaj klub oblikovao ne samo u sportskom nego u svakom smislu, su vaša zaostavština, ali i naša budućnost. To je klub koji okuplja mlade ljude i usmjerava ih ka pravim vrijednostima, kazao je Stijepović.

Predsjednik COK-a i Organizacionog odbora proslave jubileja, Dušan Simonović, naglasio je da su jubileji prava prilika da se podsjete postignutih rezultata, ali i da se fokusiraju na ono što ih čeka u budućnosti. On se zahvalio gradonačelniku Podgorice na podršci klubu.

Direktor kluba, Rajko Vujošević, kazao je da je Bududćnost bila osnova iz koje su iznikli mnogi treneri, selektori i sudije. On je pozvao gradonačelnika da svečano otvori Kup oslobođenja Podgorice koji će u decembru okupiti takmičare iz 15 država svijeta.

Čan Upravnog odbora, Milojica Dakić, istakao je da Karate klub Budućnost na pravi način predstavlja grad i državu.

Šef stručnog štaba, Dragoljub Kopitović, smatra je da je Budućnost i dalje popularna kod mladih ljudi.

Trener Nela Tatar istakla je da je karate posebna vrsta sporta koji se trenira iz ljubavi, a ne zbog novca. Glavni grad se pokazao kao partner klubu koji mu je vratio rezultatima, kazala je Tatar.

Izvor: Cdm.me

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh