Kandidatura Crne Gore za domaćina Sahovske Olimpijade – Budva 2010

Pored niza projekata na kojima kontinuirano radi, a koji su u sluzbi razvoja i afirmacije sporta, Crnogorski olimpijski komitet u narednom periodu biće angazovan na poslovima kandidature Crne Gore, odnosno grada Budve, za Sahovsku olimpijadu 2010. godine.

Naime, saglasno inicijativi koju je pokrenuo Sahovski savez Crne Gore, Crna Gora će se kandidovati za domaćina Sahovske olimpijade, koja treba da se odrzi 2010. godine.

Smatramo da Crna Gora, odnosno Budva, imaju sve predispozicije za organizaciju jednog ovakvog takmičenja, a pored toga Crna Gora ima i izuzetnu sahovsku tradiciju. Sa druge strane, ne treba posebno napominjati sta bi organizacija Sahovske olimpijade značila za nasu zemlju, u smislu afirmacije njenih privrednih, turističkih, sportskih i drugih potencijala. Takođe, već i sama kandidatura jeste sjajna prilika da se pokazu nasi potencijali.

Zbog svega navedenog, pristupili smo ovom poslu temeljno i ozbiljno i početne pripreme su veoma kvalitetno obavljene. Već je urađen komletan vizuelni identitet manifestacije, logotip, promotivni materijali, snimljen je prezentacioni film itd. Takođe, ova inicijativa je naisla na odobravanje ljudi iz FIDE, a to nam je potvrdio i gospodin Boris Kutin, predsjednik Evropske sahovske federacije, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori.

Napominjemo i da je Vlada Republike Crne Gore dala saglasnost na ovaj projekat i zaduzila Crnogorski olimpijski komitet da vodi dalje aktivnosti u procesu kandidature, u saradnji sa Sahovskim savezom Crne Gore.

Kandidaturu ćemo podnijeti na Kongresu Svjetske sahovske federacije, koji će se odrzati naredna tri dana, u Drezdenu i na kojem će boraviti Dusan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta i velemajstor Bozidar Ivanović. Nakon toga, ima jos nekoliko skupova ove vrste, na kojima takođe imamo obavezu da se predstavimo, a konačna odluka o domaćinu Sahovske olimpijade 2010. biće donesena u junu mjesecu sljedeće godine, nakon Sahovske olimpijade u Torinu.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh