Japanska delegacija u posjeti COK-u

Gospodin Kenji Otsubo, počasni konzul Crne Gore u Japanu, posjetio je danas Crnogorski olimpijski komitet i razgovarao sa predsjednikom Dušanom Simonovićem. Susret je upriličen u okviru posjete japanske delegacije Crnoj Gori u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Japanska strana iskazala je interesovanje za uspostavljanje bliže saradnje u oblasti sporta i intenziviranje odnosa između dva Nacionalna olimpijska komiteta. Kako je gospodin Otsubo naglasio, u tom kontekstu je potrebno inicirati razmjene sportskih ekipa i stručnjaka, što bi bilo od obostrane koristi za naše zemlje, a cijeni da bi saradnja u vaterpolu posebno dobrodošla.

Predsjednik Simonović istakao je da bi intenzivna saradnja u narednom periodu, u susret Olimpijskim igrama koje će se 2020.godine održati u Tokiju, za crnogorske sportiste bila od velikog značaja. Mogućnost priprema i procesa adaptacije u zemlji domaćina Igara svakako bi predstavljala veliku prednost za naše olimpijce, a razmjena iskustava sa kolegama iz zemlje koja ima bogatu tradiciju u mnogim sportovima značila bi veliki korak u unapređenju našeg sporta.

Gosti su najavili da će delegacija COK-a uskoro biti pozvana u zvaničnu posjetu Tokiju, gdje će se bliže sagledati načini međusobne saradnje i dogovoriti konkretne aktivnosti.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh