Izvršni odbor MOK-a juče u Lozani zvanično saopštio: Wellcome Montenegro

Dušan Simonović: COK već sada pokazao da je spreman da se uključi u olimpijsku porodicu

LOZANA – Izvršni bord MOK-a na jučerašnjoj sjednici u Lozani objavio je da je Crna Gora u potpunosti ispunila uslove i kriterijume za prijem u punopravno članstvo u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

– Nakon glasanja na Kongresu MOK u Gvatemala Sitiju početkomjula, Crna Gora će postati 204. članica olimpijskog pokreta – saopšteno je nakon sjednice Izvršnog borda MOK-a.

– Veoma smo srećni zbog sinoćnje vijesti iz Lozane. Prethodnih mjeseci veoma naporno smo radili i naš trud je očito prepoznat od strane Izvršnog borda, što potvrđuje i pismo koje smo dobili iz Lozane uoči sjednice – bila je prva reakcija predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića.

– Do Kongresa u Gvatemala Sitiju imali smo još jednu priliku, u aprilu, ali je COK već sada pokazao da je spreman da se uključi u olimpijsku porodicu. I prije formalnog zvaničnog priznanja u julu, očekujem da će MOK pružiti podršku našim sportistima i savezima, pa je sinoćnja odluka od izuzetne važnosti za predstojeće nastupe crnogorskih sportista na međunarodnoj sceni – rekao je Simonović.

"Arena"

 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh