Izbor najboljih sportista u 2019. godini

Karatista Mario Hodžić najbolji je sportista Crne Gore u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta. On je dobio najviše glasova posjetilaca sajta Crnogorskog olimpijskog komiteta i predstavnika nacionalnih saveza, članova Skupštine krovne sportske asocijacije.

Hodžić je u godini na izmaku osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari i Evropskim igrama u Minsku.

Karatistu podgoričkog Omladinca za najboljeg proglasilo je i Udruženje sportskih novinara, a dobitnik je i godišnjeg priznanja za spotristu Glavnog grada. spješnu godinu kompletirao je godišnjom nagradom i matičnog, Karate saveza.

„Biti sportista godine u državi koja je iznjedrila toliko sportskih velikana je čast. Srećan sam i ponosan na priznanja, biće mi dodatni motiv da još jačim intezitetom nastavim put ka novim uspjesima. Slijedi borba za ostvarenje novog sna – plasmana na Olimpijske igre i borba za pobjedničko postolje u Tokiju”, rekao je”Hodžić agenciji MINA.

On se zahvalio svima koji su pratili njegov rad i  pružili mu podršku.

„Hvala savezima i novinarima koji su procijenili da zaslužujem priznanje, svima koji su putem aplikacije COK-a glasali za mene. Neizmjerno sam zahvalan treneru Žarku Rakoviću i Karate klubu Omladinac, svojoj porodici, Karate savezu i predsjedniku Ivanu Krstajiću, prijateljima na uloženom trudu i podršci. Bez njih ne bih bio ovo što jesam”, kazao je Hodžić.

Najbolji mladi sportisti su karatista Bojan Bošković i bokserka Bojana Gojković. Bošković je treći put uzastopno dobio to priznanje, a u godini na izmaku osvojio je zlatnu medalju na Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Čileu. Gojković je zvanična šampionka Evrope, a ove godine odbranila je titulu prvaka.

Specijalno priznanje „sportski podvig godine” dobila je muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore.

Najbolja muška selekcija je košarkaška, dok je u ženskoj konkurenciji priznanje pripalo rukometašicama.

Priznanje za najbolju mladu selekciju dobila je kadetska vaterpolo reprezentacija (U15), vicešampion Evrope.

Svečano proglašenje najboljih biće održano u ponedjeljak, u 12 sati, u vili Gorica.

Izvor: MINA

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh