IV Redovna skupština COK-a

Danas je održana četvrta Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta, kojoj je prisustvovalo 37 delegata.

Na Skupštini je usvojen finansijski izvještaj za 2015. i finansijski plan za 2016. godinu.

Delegatima su predstavljeni planovi i tok priprema za organizaciju Igara malih zemalja 2019. godine, te plan aktivnosti u vezi sa promocijom, kao i marketing strategija za razvoj COK-a i olimpijskog pokreta u Crnoj Gori.

S obzirom na to da je olimpijska godina, Skupštini su predstavljene aktivnosti u vezi sa odlaskom naših sportista i njihovim boravkom u Rio de Žaneiru, sa posebnim osvrtom na zdravstveni aspekt, a u vezi sa potencijalnom opasnošću od Zika virusa.

Crna Gora, za sada, u Rio ide sa 30 sportista, koji su izborili olimpijsku vizu – dva kolektivna sporta i tri predstavnika u pojedinačnim sportovima.

Iako su misli i aktivnosti usmjerene ka Riju, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović ponovio je da bi već danas trebalo razmišljati i o budućnosti crnogorskog sporta.

Podsjetio je da je COK uradio kategorizaciju sportova, po vrijednosti i važnosti, a na osnovu rezultata koji su naši sportisti ostvarili u proteklih 10 godina, te da bi kategorizacija trebalo da počne da se primjenjuje.

On je, takođe, naglasio da bi problemi sa kojima se suočava crnogorski sport mogli lakše da se riješe uz homogenizaciju svih sportskih struktura, te donošenje novog Zakona o sportu, kao i osnivanja Ministarstva sporta.

Članovi Skupštine čestitali su našim paraolimpijcima Marijani Goranović i Radmilu Baraninu osvajanje medalja na Evropskom prvenstvu u atletici, te osvajanje titule prvaka svijeta profesionalnom bokseru Dejanu Zlatičaninu.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh