Ispunjenje sna

CRNOGORSKI SKIJAŠ BOJAN KOSIĆ ZADOVOLJAN PRVIM NASTUPOM NA ZIMSKIM OLIMPIJSKIM IGRAMA U VANKUVERU

Ispunjenje sna

Istorija crnogorskog sporta ispisala je još jednu stranicu. Nije riječ o medalji, peharu, pobjedničkom postolju, ali je riječ o danu i trenutku koji će se zauvijek pamtiti.

A zna se, sve to je djelo Bojana Kosića, crnogorskog skijaša, koji je prije dva dana nastupio u veleslalomu. Kosić je u konkurenciji 103 takmičara zauzeo 61. poziciju, uz vrijeme od dva minuta, 58 sekundi i tri stotinke, što je 20 sekundi i 20 stotinki slabije vrijeme od novog olimpijskog šampiona, Švajcarca Karla Janke.

– Zadovoljan sam svojim nastupom – iznosi utiske prvi crnogorski takmičar na ZOI. – Možda sam mogao i malo bolje, ali, sve u svemu, bilo je dobro. U prvoj trci napravio sam nekoliko grešaka, dok je u drugoj bilo mnogo bolje, što potvrđuje i to da sam popravio plasman.

Debitanskom nastupu na najvećoj sportskoj smotri prethodili su i određeni problemi, kada je u pitanju zdravstveni bilten. Zbog toga, po riječima Kosića, nije mogao maksimalno odraditi trku.

– Imao sam određenih problema, prethodna tri dana boljela su me leđa. Još malo osjećam bol, ali vjerujem da će sve biti u redu. Možda je i to malo uticalo da rezultat ne bude još bolji. I pored svega, utisci su pozitivni.

Našeg skijaša za nekoliko dana očekuje trka u slalomu, što je njegova glavna disciplina. O očekivanjima u toj trci, 19-godišnji Nikšićanin kaže:

– Nekih posebnih očekivanja nemam. Najvažnije je, prije svega, da se u potpunosti oporavim. Sigurno da ću dati sve od sebe da trku odradim maksimalno, a kada je u pitanju plasman, ne razmišljam previše o tome.

Bojan je "probio led", pa je za očekivati da mu na psihološkom planu trka u slalomu bude lakša.

– Sada mi je mnogo lakše, nakon što sam oprobao stazu u zvaničnoj trci. Iskustvo iz prve trke, iz veleslaloma, znači mi mnogo, tako da očekujem da u slalomu po tom pitanju bude bolje.

Na kraju, Kosić je u dvije rečenice opisao osjećaj tokom vožnje na Vistleru.

– Najljepši mogući. Bilo je to ispunjenje sna!

A san još traje…

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh