III sjednica Izvršnog odbora COK-a

Na trećoj sjednici Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja je održana danas u Podgorici, razmatrani su i jednoglasno usvojeni Završni račun za 2016. godinu i Finansijski plan COK-a za 2017. godinu. Pozitivno mišljenje o Završnom računu dali su nezavisni revizor i Nadzorni odbor COK-a, čiji su izvještaji, takođe, usvojeni na današnjoj sjednici. 

Finansijski plan za 2017. godinu predviđa manji budžet u odnosu na onaj iz prethodne godine, s obzirom na to da je ovo postolimpijska godina, ali planiranim sredstvima će se obezbijediti kvalitetna podrška našim sportistima za što uspješnije nastupe na ovogodišnjim sportskim takmičenjima. Završni račun za 2016. i Finansijski plan COK-a za 2017. godinu biće dostavljeni na razmatranje i usvajanje Skupštini COK-a, na redovnom zasijedanju.

Pored finansijskog izvještaja i finansijskog plana, na sjednici IO razmatrani su i jednoglasno usvojeni i Izvještaj o pripremama za učešće crnogorskih sportista na Igrama malih zemalja San Marino 2017” i Izvještaj o pripremama za učešće na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) Gyor 2017”. Na Igrama u San Marinu (29.05-03.06.) učestvovaće 47 sportista iz Crne Gore, koji će se takmičiti u 10 sportova, dok će na EYOF-u (23-30.07.) našu delegaciju činiti najviše 17 mladih sportista, u 3 sporta.

Izvršni odbor je usvojio Izvještaj o napretku u organizaciji Igara malih zemalja Evrope, koje će se 2019. godine održati u Crnoj Gori. S tim u vezi, prezentovane su aktivnosti koje su do sada preduzete u cilju uspješne organizacije ove, do sada najveće, sportske manifestacije koju je Crna Gora imala priliku da organizuje.

Izvršni odbor donio je odluku o sastavu i planu rada komisija Crnogorskog olimpijskog komiteta, izmjenama i dopunama akata, kojima se uređuje rad COK-a, kao i stipendijama koje dodjeljuje nacionalni olimpijski komitet.

Na sjednici je utvrđen i plan aktivnosti koji se tiče proslave desetogodišnjice od priznanja COK-a od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh