II Evropske igre „Minsk 2019”

Od 21. do 30. juna, u Minsku (Bjelorusija) se održavaju druge Evropske igre, na kojima će, uz oko 4.000 sportista iz čitave Evrope, učestvovati i crnogorski sportisti.

Kao prethodnica sportskoj delegaciji, u Minsk je otputovao Sportski direktor Crnogorskog olimpijskog komiteta Predrag Marsenić, koji je i Šef misije na ovim Igrama. Utisak koji je Marsenić stekao po dolasku u prijestonicu Bjelorusije je da su domaćini potpuno spremni za početak ove multisportske manifestacije i da sa nestrpljenjem očekuju otvaranje Igara i početak takmičenja u 15 sportova, koliko je na programu.

Sva sportska borilišta su pripremljena i pružaju sjajne uslove za ostvarivanje vrhunskih rezultata, smještaj i hrana su odlični, kao i svi ostali organizacioni segmenti potrebni za veliki sportski događaj, na čijoj pripremi je već dvije godine radilo oko 800 osoba.

Najveći dio crnogorske sportske delegacije stiže u Minsk 19. juna, a od naših sportista, prvi će na borilište (21.06.) izaći Mina Šibalić (streličarstvo) i Stefan Savković (boks).

Pored njih dvoje, u Minsku će nastupiti i džudisti Nebojša Gardašević, Nikola Gradašević, Srđan Mrvaljević i Danilo Pantić, strijelci Jelena Pantović i Nemanja Obradović i karatisti Mario Hodžić i Nikola Malović.

Učešće na Evropskim igrama je, u posljednjem trenutku, otkazao džudista Nikola Gušić.

Svečano otvaranje II Evropskih igara je zakazano za 21. jun u 21 čas, na stadionu Dinamo.

 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh