Igre malih zemalja Evrope iskoristiti za međunarodnu promociju Crne Gore

Vlada Crne Gore, Glavni grad, Prijestonica i opštine Budva, Bar i Tivat, kao i nadležni državni organi preduzimaju sve potrebne aktivnosti kako bi Igre malih zemalja Evrope „Crna Gora 2019”, koje će biti održane u našoj zemlji od 27. maja do 1. juna, bile organizovane na najvišem nivou i iskorišćene za promociju Crne Gore kao stabilne države i prestižne investicione i turističke destinacije, zaključak je sa prve sjednici Počasnog odbora Igara.

Kako je saopšteno iz Vlade, gradonačelnici i predsjednici opština u kojima će biti održane igre informisali su Odbor o pripremama infrastrukture za održavanje igara, prepoznajući značaj takmičenja koje će okupiti više od 1.000 sportista i još toliko pratećeg osoblja.

„Oni su iskazali punu spremnost da finansijski doprinesu manifestaciji izdvajanjem budžetskih sredstava pored 605.000 eura, sa koliko je Vlada podržala manifestaciju i na taj način će u potpunosti biti zatvorena finansijska konstrukcija Igara”, navodi se u saopštenju.

Počasni odbor je sa prve sjednice pozvao javna preduzeća i druge sponzore da u granicama mogućnosti podrže takmičenje i time daju doprinos daljoj afirmaciji naše zemlje.

„Ove igre nemaju samo sportski značaj, već, s obzirom da ih čine male, ali uspješne zemlje Evropske unije i da iza njih stoje renomirane sportske organizacije, ovo je prava prilika da se Crna Gora na kvalitetan način još jedanput predstavi svijetu i potvrdi svoja ekonomska, politička i sportska opredjeljenja“, rekao je premijer Duško Marković.

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje imaju manje od milion stanovnika – Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino.

Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.

Izvor: CdM

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh