Igre malih zemalja Evrope

Izabran novi predsjednik Asocijacije Igara malih zemalja Evrope

Na generalnoj skupštini i Izvršnom odboru Asocijacije Igara malih zemalja Evrope izabran je novi predsjednik Majk Tizen koji je na čelu Olimpijskog komiteta Luksemburga domaćina Igara 2013. godine.

Dvije godine kasnije organizaciju će preuzeti Island, a nakon toga San Marino.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović izabran je za člana Izvršnog odbora, dok je šefu misije u Lihtenštajnu Igoru Vušuroviću produžen mandat člana tehničke komisije ove asocijacije.

Crna Gora domaćin Igara 2019. godine ?

Od svih osam predsjednika Olimpijskih komiteta učesnica Igarala malih zemalja Evrope, predsjednik COK-a Dušan Simonović dobio je čvrsto uvjerenje da će naša zemlja, ukoliko se kandiduje za domaćina ovog takmičenja 2019. godine, biti podržana u toj namjeri. Ideja je lijepa, realno ostvarljiva, a predsjednik Simonović nam je kazao kako će i zvanično predstaviti rukovodstvu naše države mogućnost da Crna Gora organizuje jedno ovakvo sportsko takmičenje.

-Razgovarao sam sa kolegama, a to ću i zvanično predstaviti rukovodstvu naše države, i pitao za mogućnost da se Crna Gora kandiduje za domaćina Igara. Postoji velika šansa za to, naravno, moramo se pripremiti i na kvalitetan način prezentirati kandidaturu. To bi, nema sumnje, bio veliki sportski događaj za Crnu Goru, kazao je Simonović.- O tome ćemo još razgovarati na generalnoj skupštini u Moskvi u novembru, a dobio sam čvrsto uvjeravanje da bi Crna Gora bila podržana, kao nova članica u ovoj organizaciji. Trebalo bi obaviti konsultacije, vidjeti mogućnosti gdje bi Igre mogle da se organizuju i konačno sa tom idejom izaći pred generalnu skupštinu i Izvršni odbor.

Predsjednik Simonović danas je prisustvovao sastanku sportskih ministara malih zemalja Evrope. Tokom dana u društvu sa šefom misije Igorom Vušurovićem, bio je na na prijemu kod princa…

Marija sa zastavom

Sinoć je bilo svečano otvaranje Igara. Prisustvovali su predsjednici devet Olimpijskih komiteta, među njima prvi čovjek COK-a Dušan simonović, šefovi misija, delegacije, a princ Albert od Monaka, koji je i pored obaveza zbog toga što se vozila trka formule za Veliku nagradu Monaka, uspio da pruži podršku i pozdravi svoje takmičare. Igre je otvorio princ Hans Adam od Lihtenštajna. Na ceremoniji otvaranja prisustvovao je Žak Rog, predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Čast da nosi crnogorsku zastavu pripala je svjetskoj juniorskoj šampionki, atletičarki Mariji Vuković.

 

Izvor "Arena"

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh