Igre malih zemalja Evrope

Srebro za Danila Ristića

Tek u šestoj, posljednjoj seriji, Danilo Ristić je obezbijedio srebrnu medalju u bacanju diska. On je dužinom od 45.98 metara nadmašio trećeplasiranog Kipranina Davidson Orna (45.67) dok je zlato pripalo Parelisu Apostolosu koji je pokazao apsolutnu nadmoćnost u odnosu na ostale takmičare (59.73)

-Nisam zadovoljan rezultatom, ali sam u posljednjem pokušaju osvojio drugo mjesto, što je dobro za mene i reprezentaciju. Nisam bio ni blizu ličnog rezultata, doduše mislio sam da ću baciti dalje, ali ne i blizu rekordu. Ali, opet, dobro se završilo. Danas već imam novu obavezu, bacanje kugle, biće i veća konkurencija, a bio bih zadovoljan bronzanom medlaljom – rekao je Ristić.

Irfan Čekić u polufinalu

Četvrtfinalni duel crnogorskih stonotenisera Irfana Čekića i Luke Bakića, selektorka Dijana Zonjić posmatrala je sa tribina. Obojici je poželjela sreću, a na kraju se radovao Čekić, koji je za plasman u polufinale porazio reprezentativnog kolegu Bakića sa 3:1 u setovima.

Naš mladi igrač će u polufinalu igrati protiv Kipranina Jane Mariusa, koji je na premijeri, u ekipnoj konkurenciji, bio uspješniji (3:1).

Bakić nije razočarao. Naprotiv, u grupnoj fazi on je bio uspješniji od prvog nosioca Igara Gerada Simona, a u četvrtfinalu protiv Čekića došao je sa tri velike pobjede.

Sunčica Rogić zaustavljena je u četvrtfinalu, a u grupnoj fazi ostvarila je dvije pobjede i poraz.

Zlato je blizu

Crna Gora-Luksemburg 3:0

Gradska dvorana. Gledalaca: 100. Sudije: Volf (Švajcarska) i Šurman (Lihtenštajn).
Rezultat po setovima: 25:21,25:16,25:13.

CRNA GORA: Minić Bojić, Ćuk, Strugar, Rašović, Dukić, Dabović, Radunović, Milivojević, Šuljagić, Ječmenica, Ćulafić.

SAN MARINO: Nizard, Bras,Vosalho, Konig,.De Kastro, Lenz, Luks, Stutz, Angelsberg, Belhauci, Jungers, Husi.

Crnogorska selekcija je napravila je važan korak ka osvajanju zlatne medalje na Igrama malih zemalja pobjedom protiv Luksemburga sa 3:0 u setovima, do juče jedine neporažene ekipe u grupi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor "Arena"

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh