I Redovna skupština COK-a

Danas je u Podgorici održana Redovna skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta na kojoj je usvojen finansijski izvještaj za 2016. godinu i finansijski plan za 2017. godinu, kao i  izvještaji nezavisnog revizora i Nadzornog odbora. Što se tiče finansijskog izvještaja, konstatovano je da su prihodi i rashodi u prošloj godini iznosili 1.479.008,66 EUR, dok je finansijskim planom za 2017. godinu, predviđen budžet od 1.025.000 EUR. Takođe, na sjednici je usvojen izvještaj o aktivnostima COK-a između dvije skupštine, izvještaj o učešću na Igrama malih zemalja Evrope San Marino 2017”, kao i izvještaji o pripremema za organizaciju Igara malih zemalja Evrope Crna Gora 2019” i o pripremama za učešće na zimskim Olimpijskim igrama Pjong Čang 2018” u Koreji.

Izvještaj o aktivnostima COK-a između dvije skupštine obuhvatio je brojne poslove, obaveze i aktivnosti koje je COK realizovao u proteklom periodu. Na Igrama malih zemalja Evrope u San Marinu, crnogorska delegacija je (pored 962 sportista iz još 8 država učesnica), nastupila sa 46 sportista. Iako malobrojni, naši sportsti su potvrdili kvalitet u ovom sportskom okviru osvojivši 31 medalju,  od čega 13 zlatnih, 6 srebrnih i 12 bronzanih medalja. U susret organizaciji Igara malih zemalja Evrope čiji će Crna Gora biti domaćin 2019. godine, na sjednici su predstavljene brojne aktivnosti koje su do sada urađene, kao i one koje tek predstoje. Kako je naglašeno na Skupštini, COK očekuje veoma zahtjevan posao i značajne obaveze koje treba pripremiti, ali izražava uvjerenje da će, uz podršku Države, Evropskog olimpijskog komiteta, Međunarodnog olimpijskog komiteta i sponzora, ovaj posao biti odrađen na najbolji mogući način.

Skupština je usvojila i izvještaj o pripremama za učešće na Zimskim olimpijskim igrama, koje će naredne godine biti održane u Pjong Čangu, a na kojima će Crnu Goru predstavljati troje skijaša, od čega dvoje u alpskim disciplinama i jedno u disciplini kros kantri.

Skupština je odlučila da se Džiu džicu savezu obnovi status pridruženog člana COK-a, kao i da se zamrzne" status Pikado savezu. Skuštini je prisustvovalo 39 od 56 delegata.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh