Humanitarna košarkaška utakmica

Crnogorski olimpijski komitet organizovao je sinoć, u sportskoj sali Gimnazije “Slobodan Škerović” u Podgorici, humanitarni košarkaški meč između državnog i privatnog univerziteta.

 
I konačan rezultat (68:68), i drugarski osmjesi na terenu i tribinama, i nasmijani Davor – sve je odisalo pozitivnom, sportskom atmosferom, i nadom u oporavak džudiste koji je 2006. godine na jednom takmičenju doživio tešku povredu. Vuković je od tada vezan za invalidska kolica, a rehabilitacija traje dugo i zahtjeva mnogo novca.
 
-Hvala Crnogorskom olimpijskom komitetu, hvala, prije svega, predsjedniku Dušanu Simonoviću na podršci i ovoj lijepoj akciji. Hvala i ovim divnim momcima, koji su izdvojili svoje vrijeme i odigrali lijep meč – govorio je Davor, mladić koji je sa 22 godine pravi primjer borca i sportiste velikog srca.
 
A, junaci večeri bili su 24 momka u ekipama “Privatnih” i “Državnog”, koji su igrali fer, maštovito, timski, požrtvovano. Vodili su “Državni” i 13 poena prednosti, s tom razlikom ušli u posljednju dionicu, a “Privatni” ih u finišu iznenadili zonskom odbranom, za neizvjesnu završnicu.
 
Konačnih 68:68 naslućivalo je produžetke, ali dogovor drugova sa terena ostao je u zapisniku: “Pobjednička ekipa: Davor Vuković”.
Akcija Crnogorskog olimpijskog komiteta bila je samo jedna u nizu u saradnji sa Ministarstvom prosvete, a predsjednik Dušan Simonović istakao je da je primjer Davora Vukovića i te kako olimpijski.
 
– Davor je pobijedio u borbi za život, sada je u novoj borbi rehabilitacije i oporavka. On je mladić koji svojom hrabrošću i duhom podsjeća na najljepše ideale olimpizma, a COK je ovom akcijom uz njega i biće u budućnosti. Ovog proljeća organizovali smo i takmičenja literalnih i likovnih radova u školama, kao i kviz na javnom servisu na temu olimpizma, tako da na lijep način obilježavamo period uoči olimpijskih igara u Londonu – istekao je Simonović.
 
Izvor: Arena

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh