GSSE San Marino 2017: Crnoj Gori ukupno 31 medalja

Crnogorski sportisti završili su Igre malih zemalja u San Marinu sa 31 medaljom, devet manje nego što su ih ukupno osvojili na prethodna tri nastupa na ovim takmičenjima, 2011, 2013. i 2015. godine. Od 31 medalje, 13  je zlatnih, šest srebrnih i 12 bronzanih.

Posljednjeg dana zlatna odličja donijele su atletičarke Slađana Perunović u trci na pet hiljada metara i Kristina Rakočević u bacanju diska.

Srebro je pripalo košarkaškoj selekciji, koja je u posljednjem meču savladala Island 86:61.

Bronzane medalje pripale su stonoteniserima Ivoni Petrić i Filipu Radoviću.

Pored Perunović i Rakočević, zlato su osvojile njihove koleginice iz atletskog tima Marija Vuković i Ljiljana Matović, Danilo Pantić, Marko Bubanja, Arso Milić, Elma Ličina, Ivana Šunjević i obje džudo selekcije, Miroslav Petković i Đuro Milanović u tandemu, te Petković u pojedinačnoj konkurenciji u boćanju.

Dakle, 13 zlatnih medalja osvajali su takmičari iz tri discipline – atletika, džudo i boćanje.

Srebrne medalje pripale su atletičarima Tomašu Đuroviću i Ljiljani Matović, košarkaškoj selekciji, džudisti Balši Sinanoviću, te stonoteniskim dublovima Petrić – Ćulafić i Radović – Bakić.

Bronzani su bili atletičari Slađana Perunović, Ivan Kukuličić i Kristina Rakočević, Anđela Miličković u streljaštvu, džudisti Jusuf Nurković i Jovana Peković, streličari Milan Borović i Mina Šibalić u konkurenciji mješovitih parova, boćar Đuro Milanović, stonoteniseri Filip Radović i Ivona Ćulafić u singlu, kao i obje stonoteniske selekcije.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh