Generalna skupština ANOK-a:  Pohvale za Crnu Goru s najviših olimpijskih adresa

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović prisustvuje Generalnoj skupštini Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) u Dohi (Katar), koja tradicionalno predstavlja najveće godišnje okupljanje olimpijske porodice i prilika je za brojne susrete i sastanke, paralelno sa glavnim programom.

Skupština se, u partnerstvu s Olimpijskim komitetom Katara, održava 17. i 18. oktobra i broji više od 1.000 prisutnih: delegate iz 204 zemlje, delegaciju MOK-a na čelu sa predsjednikom Tomasom Bahom, predstavnike međunarodnih federacija, sportskih institucija i organizacija, kao i ugledne sportske radnike sa svih kontinenata.

Već prvog dana zasijedanja stigle su čestitke za Igre malih zemalja Evrope, kojima je naša zemlja bila domaćin od 27. maja do 1.juna 2019. godine.

U svom uvodnom izlaganju, Robin Mičel, v.d. predsjednika ANOK-a pohvalio je dobru organizaciju Igara malih zemalja Evrope u Crnoj Gori.

Izuzetne pohvale Igrama iznio je i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta Janez Kocijančić prilikom podnošenja svog izvještaja o radu EOK-a u 2019. godini.

U okviru jučerašnjeg programa, delegati su bili u prilici da saslušaju izvještaje o radu ANOK-a u prethodnom periodu, kao i kontinentalnih asocijacija, i da razmotre potrebe i prioritete nacionalnih olimpijskih komiteta u susret nadolazećim obavezama. Međunarodni olimpijski komitet, Svjetska anti-doping organizacija (WADA), Sud za sportsku arbitražu (CAS) i druge značajne sportske institucije, takođe su dobile prostora za svoje izvještaje.

Drugi dan rada Skupštine rezervisan je za prezentacije Igara sa olimpijskog kalendara, između ostalih i prvo predstavljanje Organizacionog komiteta za XXV Zimske olimpijske igre, koje će ugostiti Italija – Milano/Kortina 2026. godine.

Posebna pažnja će svakako biti usmjerena na informacije sa prvih Svjetskih igara na pijesku, koje su u organizaciji ANOK-a inauguralno otvorene u Dohi 12. oktobra 2019. godine i završene upravo pred početak Generalne skupštine, sa učešćem preko 1.200 sportista iz 97 zemalja, u ukupno 14 sportova.

Predsjednik Simonović prisustvovaće danas i sastanku Asocijacije igara malih zemalja Evrope, koji će biti organizovan nakon zaključenja Generalne skupštine ANOK-a.

Sponzori i partneri

    Partneri MOK-a

    Dokumenta

     

    0
    Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh