Generacija za velike domete

PRIJEM ZA KADETE – OSVAJAČE SREBRA NA PRVENSTVU MEDITERANA
Generacija za velike domete

 

Za mušku kadetsku rukometnu reprezentaciju Crne Gore, koja je na nedavno završenom prvenstvu Mediterana na Kipru osvojili srebrnu medalju, Ministarstvo za kulturu, sport i medije i Olimpijski komitet Crne Gore priredili su juče prigodan prijem. Šesnaestorici mladića, predvođenih trenerima Miodragom Miškom Popovićem i Stevom Nikočevićem, odato je tom prilikom priznanje za sjajan uspjeh koji su ostvarili a, sa malo više sreće i sudijske objektivnosti u finalnom meču sa Španijom, na njihovim grudima moglo se naći i zlato. To su konstatovali i svi koji su gledali završni duel, a i protivnicima naših mladića bilo je jasno da je epilog morao biti drugačiji.

– Ova medalja je zlatnog sjaja a, imajući u vidu komentare predstavnika svjetskih sila u rukometu, kakve su Fransucka, Španija, Hrvatska, Tunis, Egipat,mladi crnogorski sportisti dobili su sve pohvale – kazao je Zoran Radojičić, predsjednik RSCG. – Ovaj rezultat nije slučajan i proizvod je trogodišnjeg rada sa najmlađim kategorijama, kao i sistema takmičenja koji se već drugu sezonu sprovodi na nivou Prve crnogorske lige.Ovaj uzrast će, nadam se, i u narednoj takmičarskoj sezoni biti isto tako uspješan kada izađe na evropsku scenu.Obziromda je naMediteranu najvećim dijelom skoncentrisan kvalitet muškog rukometa ne sumnjamda ćemo slične rezultate postići i na Evropskom prvenstvu. Nadam se i da će kadetkinje narednih dana izboriti vizu za EP na kvalifikacionom turniru uTivtu, kao i juniorke koje će nastupiti u aprilu. Šlag na torti trebale bi da budu plej-of utakmice sa Portugalijom, odnosno plasman seniora na šampionat Evrope.

Veliki uspjeh mladih rukometaša pozdravio je i ministar Predrag Sekulić. – Nekako smo tradicionalno navikli da nas rukometaši obraduju s vremena na vrijeme. Izrazio bih veliku zahvalnost kadetskoj reprezentaciji što je imala snage i hrabrosti da izađe na megdanmnogo jačimi većim državama, reprezentacijama koje su velesile u rukometu i što su nas obradovali srebrnom medaljom – istakao je Sekulić. – Rukomet u narednom periodu ima veliku perspektivu, a ova generacija pokazala je da ćemo i u godinama koje slijede imati prilika da se radujemo. Stoga je obaveza države da sve što budu njihovi sportski zathtjevi dobije podršku.

Završnim mečevima na Kipru prisustvovao je i Dušan Simonović, predsjednik COK-a. – Mislim da nema razloga da žalimo ni za čim – kazao je Simonović. – Mladići su ostvarili sjajan rezultat i pred njima su godine uspjeha. Lavovski se boreći, uspjeli su da osvoje srebro u konkurenciji jedne Španije, Francuske i Tunisa, a osim odličnim igrama, na Kipru su plijenili i ponašanjem u svakoj prilici, što bi trebalo da bude pravilo i kod svih crnogorskih selekcija. Naša obaveza je da ih i dalje finansijski podržavamo.

D.V.

"Arena"

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh