Forum Olimpijske solidarnosti MOK-a

U novoj zgradi Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lozani, Forum Olimpijske solidarnosti okupio je predstavnike 50 evropskih zemalja, kao i delegacije većih zemalja sa drugih kontinenata- Kine, SAD-a, Australije, Novog Zelanda, Brazila i Kanade.

Ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta Forumu prisustvuju Andrija Popović, šef crnogorske misije za OI „Tokio 2020” i Zagorka Božović, savjetnik za međunarodne odnose.

Fokus dvodnevnog seminara je na pripremama za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a kroz neformalan i interaktivan pristup učesnici mogu detaljno da razmotre sve informacije vezane za organizaciju timova, procedure, kvalifikacije, akreditacije, smještaj sportista, sistem prevoza, itd.

Na osnovu iskustava sa prethodnih igara, uvedene su manje korekcije u procedurama, u cilju optimizacije funkcionisanja i kapaciteta. Značajnih izmjena ima i u kvalifikacionim sistemima za pojedine sportove, a delegati kroz direktna pitanja i razmjenu sopstvenih iskustava imaju priliku da sagledaju prednosti novih rješenja.

Istovremeno, pružena je mogućnost da se u direktnim susretima s kolegama iz Olimpijske solidarnosti MOK-a i Oranizacionog komiteta za OI „Tokio 2020” razgovara i na druge teme značajne za svaki nacionalni olimpijski komitet posebno.

Olimpijska kuća u Lozani, koja je od juna ove godine sjedište Međunarodnog olimpijskog komiteta, primjer je funkcionalnosti i jedna od najodrživijih građevina na svijetu – nosilac tri najvažnija sertifikata za održivu gradnju.

Delegati su prvog dana Foruma imali priliku da obiđu ovo impozantno zdanje, a naš zlatni vaterpolista Andrija Popović, zajedno s kolegama iz drugih zemalja, da ostavi svoj potpis na zidu olimpijaca.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh