Formiran Klub Crnogorskih olimpijaca

CRNOGORSKI SPORTISTI U SARADNJI SA COK-OM FORMIRALI KLUB OLIMPIJACA

Formiran Klub Crnogorskih olimpijaca

Najbitniji element sporta uopšte je njegov razvoj, napredak, širenje i čuvanje onog sportskog u njemu. Konačno i Crna Gora ima takvu organizaciju i udruženje u sportu, tj klub. Nekadašnji učesnici olimpijskih igara, proslavljeni Crnogorski sportisti koji su donosili ovoj zemlji pregršt medalja, uspjeli su da realizuju odličnu ideju i stvore klub koji će biti kuća svim sadašnjim i budućim olimpijcima, kao i svim vrhunskim sportistima.

Dovoljno je pomenuti imena: Igora Vušurovića, Mirka Vičevića, Ljiljane Mugoše-Vučević, da bi se razumjela njihova volja i želja da pomognu i unaprijede naš sport. Povodom čitave priče juče je organizovana konferencija za novinare, predstavljen je program, zatim ciljevi i težnje pomenutog kluba.

– Izuzetno sam srećan što sam u ovakvom društvu, što ste se odazvali u ovolikom broju, želio bih da istaknem da smo se na posljednjem sastanku COK dogovorili o formiranju kluba Crnogorskih olimpijaca, pa ćemo vam predstaviti njegovu funkciju i način funkcionisanja – kazao je u uvodnom izlaganju predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Za kordinatora kluba izabran je proslavljeni vaterpolista Andrija Popović, koji je „najveći“ krivac za nastanak kluba.

– Klub će biti sastavljen od inicijativnog odbora, koji će se sastojati od: sportista olimpijaca, bivših, sadašnjih i budućih, zatim trenera, selektora, stručnjaka, svih ljudi koji bi na sportski način mogli da pomognu našem klubu. Želimo da naš olimpijski sport unaprijedimo, proširimo,
razvijemo, zaštitimo, da se zajednički borimo protiv dopinga, uticaja politike na sve vidove sporta.

Mislim da možemo da pomognemo predstavljanju Crne Gore od strane sportista na pravi način. Naše obaveze su velike i teške, ali smo spremni da pružimo svaki vid podrške svim olimpijcima.

Istakao bih da su se svi sportisti odazvali, što govori da sa takvim imenima možemo biti autoritet u Crnogorskom sportu – zaključio je Popović .

 

Osnivači Kluba Crnogorskih olimpijaca sa predsjednikom COK-a

 

 

Osim Andrije Popovića, novinarima se obratio i bivši proslavljeni vaterpolista Mirko Vičević, najavivši da je klub Olimpijaca nova snaga našeg sporta:

– Moramo da skupimo snagu, da stanemo iza crnogorskih sportista. Naše skupljanje će biti od velikog značaja, mislim da će sportisti kroz nas dobiti veliku snagu. I tako zaokružio priču zvanu klub Crnogorskih olimpijaca, nadamo se da će njegova funkcija biti do kraja iskorišćena – kazao je Vičević.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh