EYOF „Baku 2019”

Mladi crnogorski sportisti Ognjen Vojvodić i Danilo Vujičić (atletika) i Jovana Kuljača (plivanje), od 21. do 27. jula, učestvovaće na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) čiji će domaćin biti glavni grad Azerbejdžana, Baku. Oni će predstavljati Crnu Goru na ovoj prestižnoj sportskoj manifestaciji koja se organizuje pod patronatom Evropskog olimpijskog komiteta.

Naša takmičarka u plivanju Jovana Kuljača nastupiće u trkama na 50 i 100 metara kraul. Ona će prva od naših sportista na borilište, u trci na 100 metara kraul (22. jula). Druga disciplina u kojoj nastupa Kuljača, 50 metara kraul, na programu je 25. jula.

Ognjen Vojvodić takmičiće se u skoku udalj, a Danilo Vujičić će nastupati u trci na 200 m. Vojvodić će se u skoku udalj takmičiti 22. jula, dok će Vujičić, u trci na 200 metara, nastupati 24.jula.

Mladići i djevojke iz svih evropskih zemalja, uzrasta od 15 do 17 godina takmičiće se u deset olimpijskih sportova: gimnastika, atletika, košarka, tenis, odbojka, džudo, plivanje, biciklizam, rukomet i rvanje.

Svečano otvaranje EYOF-a „Baku 2019” zakazano je za 21. jul u 20 časova.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Izbor najboljih sportista godine

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh