Ekološka akcija na Trebjesi okupila veliki broj mladih, sportista i građana

U susret 6. aprilu, Svjetskom danu sporta u funkciji razvoja i mira, u nedjelju je na Trebjesi u Nikšiću uspješno održana Ekološka akcija, koja je naišla na veliko interesovanje građana i pokazala kako sport, sportisti i sportske manifestacije doprinose stvaranju boljeg i ljepšeg okruženja, integraciji i razvoju zajednice.

Organizator manifestacije je biciklistički klub “Perun” iz Nikšića, uz podršku Crnogorskog olimpijskog komiteta, Fondacije “Petrović Njegoš” i Opštine Nikšić.

Akciji se odazvao veliki broj građana, članovi sportskih klubova (rukometni klub “Trebjesa”, atletski klub “Nikšić”, karate klub “Onogošt”, parabiciklistički klub “Fleš”, planinarsko-smučarsko društvo “Javorak” i drugi), predstavnici brojnih institucija, nevladinih i humanitarnih organizacija, izviđača, kao i Vojske Crne Gore.

Svi zajedno pokazali su visok stepen ekološke svijesti i dali doprinos očuvanju brda Trebjese, omiljenog izletišta Nikšićana. Pored toga, promovisani su zdravi stilovi života, uređene su staze koje će koristiti sportisti i rekreativci, a uspješno završena ekološka akcija označiće početak radova na uređivanju biciklističke staze na kojoj će se organizovati IX Trofej Trebjese MTB XCO, koji se boduje za Nacionalnu MTB ligu.

Ekološka akcija na Trebjesi (3)Ispred organizatora, prisutnima su se obratili Ana Petrović Njegoš iz biciklističkog kluba Perun, Princ Nikola Petrović Njegoš, predsjednik Fondacije ”Petrović Njegoš”, menadžer Opštine Nikšić Živko Kecojević i Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Ana Petrović Njegoš je istakla kulturno-istorijsku vrijednost Trebjese:

”Nekada Zabran kralja Nikole i omiljeno šetalište kraljice Milene, a danas zaštićeno područje, Trebjesa sa svojih 752 m nadmorske visine zaslužuje da bude uređena na lijep i koristan način, kako bi svi ljubitelji prirode mogli da uživaju”.

Ekološka akcija na Trebjesi (4)Predsjednik COK-a Dušan Simonović posebnu zahvalnost je uputio sportistima koji su svojim prisustvom dali poseban pečat samoj manifestaciji: “Lijepo je osjetiti podršku velikih sportskih imena, čije samo prisustvo u značajnoj mjeri podiže svijest o očuvanju životne sredine i ujedno predstavlja najbolji način promocije zdravih stilova života”.

Simonović je takođe istakao da je ovo sjajan uvod za predstojeći Dan sporta, koji će se obilježiti 6. aprila, a povodom kojeg će biti upriličene slične aktivnosti.

 


 Ekološka akcija na Trebjesi  Ekološka akcija na Trebjesi (5)  Ekološka akcija na Trebjesi (2)  Ekološka akcija na Trebjesi (2)


 

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh