Duh Pekinga dodirnuo grad na Tari

Nakon Cetinja i Bijelog Polja, “Olimpijski karavan 2008” gostovao je 11. maja u Mojkovcu. Duh najvećih sportskih igara na planeti osjetio se, barem na kratko, u gradu na Tari. Nedostajao je, doduše, onaj olimpijski plamen koji kruži planetom i nedavno je bio i na “ Krovu svijeta”, ali to nije ni važno. U srcima prisutnih na gradskom trgu, naročito mladih, osnovaca koji su imali svoju trku na 800 metara, zasjao je onaj pravi sportski plamen, za njih sigurno važniji od simbolike olimpijske baklje.

Manifestaciju “Olimpijski karavan 2008” u Mojkovcu, koju su organizovali Crnogorski olimpijski komitet, Atletski savez Crne Gore i Opština Mojkovac, otvorio je nekadašnji košarkas Budućnosti, član Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta, Igor Popović.

“Poštovani prijatelji, imam posebnu čast da se u ime Crnogorskog olimpijskog komiteta, obratim mladosti Mojkovca i da zajedno uveličamo ovaj dan. Današnja žiška iz Mojkovca je dio olimpijskog plamena koji putuje zemljinom kuglom da bi došao do Pekinga. Mojkovac je, do sada, dao vrsne sportiste Crnoj Gori. Mladost ovog grada, ovaj trenutak, treba da bude podsticaj za nove olimpijske želje, da neko od vas bude u Londonu 2012. godine”, rekao je Popovic. On je osnovcima, učesnicima trke, poželio što bolji plasman.

U ime grada domaćina manifestacije, prisutne je, biranim riječima, kako to uvijek i biva, pozdravila Maja Ikervari, glavni administrator Opštine. Ona je poželjela prijatan boravak svim gostima i puno uspjeha sadašnjim ali i budućim olimpijcima. Uspjeh predstavnicima Crne Gore na OI u Pekingu, ali i djeci, učesnicima trke u Mojkovcu, poželio je i Danilo Furtula, juniorski rekorder i reprezentativac u bacanju kugle koji će učestvovati na svjetskom juniorskom prvenstvu. Mojkovčani, naročito budući. ali i sadašnji sportisti, imali su priliku da čuju riječi Slavka Vranješa, učesnika OI u Sidneju u trkama na 400 i 800 metara, osvajača brojnih medalja na velikim takmičenjima.

“Imao sam čast da se pojavim na OI u Sidneju. Učešće na OI je san svakog sportiste”, kazao je Vranješ. On je pozvao mlade da se bave sportom, ostvare svoj san i pojave se na nekoj od budućih Olimpijskih igara.

Jučerašnja manifestacija koju je znalački, što se naravno i očekivalo, vodio poznati sportski novinar Željko Šoć, imala je i svoj zabavni dio programa, oličen u pjesmi i sjajnim glasovima Elde Kurtagić i Bojana Delića. Oko bine na kojoj su oni pjevali igrala je mladost Mojkovca, učesnici trke u bijelim majicama sa simbolima Olimpijskih igara, te najveće sportske priče na planeti.

R. Ćetković

 

Trke osnovaca

U okviru manifestacije “Olimpijski karavan 2008” održane su trke na 800 metara djevojčica i dječaka mojkovačkih osnovnih škola. Najbrža među djevojčicama bila je Dušanka Jokić, druga Kristina Vujisić, a treća Maja Grdinić. Njima, kao i trojici prvoplasiranih dječaka, Dobroslavu Boškoviću, Nemanji Vukoviću i Draženu Rabrenoviću, medalje i diplome uručio je Igor Popović.

Diplome su dobili i oni koji su se plasirali od četvrtog do desetog mjesta. Njih je djevojčicama uručio Danilo Ristić, crnogorski rekorder u bacanju kugle i diska, a dječacima Osman Erović, selektor Atletskog saveza Crne Gore. Svi koji su dobili medalje i priznanja učestvovaće na završnoj manifestaciji Karavana, u Podgorici, sredinom jula.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh