Džudo : Gušić sedmi u Evropi

Nikola Gušić ostvario je sjajan rezultat na Evropskim igrama u Bakuuu, koje je ujedno i zvanično prvenstvo Starog kontinenta u džudou, u kategoriji do 73 kilograma – zauzeo je sedmo mjesto, nakon što je ostvario tri efektne pobjede, a doživio poraze u četvrtfinalu i repesažu za bronzu.

U četvrtfinalu ga je iponom savladao Belgijanac Dirk van Tihelt, četvrti na evropskoj rang-listi.

Na putu ka medalji definitivno ga je zaustavio Slovenac Rok Drakšič, peti na evropskoj rang listi.

Do četvrtfinala, naš džudista je ostvario tri efektne pobjede.  U prvom kolu je za samo 35 sekundi bacio Akila Đakovu sa Kosova, dok je u drugom kolu na tatamiju proveo dva minuta i 49 sekundi prije nego što je savladao Sedrika Besija iz Monaka.

Gušić je iponom savladao i Čeha Jaromira Ježeka – 15 sekundi prije kraja bio je u zaostatku, a onda na je vrhunski način, sjajnim iponom, riješio meč.

– Zadovoljam sam, nije mala stvar biti sedmi u Evropi u ovakvoj konkrenciji. Došao sam na vajld-kart i opravdao poziv. Tokom priprema imao sam povredu lakta, nisam mogao maksimalno da treniram, a da nije bilo tog peha mislim da bih bio još bolji. Ovo je, ipak, veliko iskustvo za mene, dobiću dosta bodova, popeću se na listi i možda ući među kandidate za odlazak na Olimpijske igre – rekao je Gušić.

Srđan Mrvaljević poražen je u prvom kolu od Britanca Ovena Livsija u kategorji do 81 kilogram.

U finišu borbe, u izgubljenoj poziciji, jer je imao jednu opomenu više od rivala, Mrvaljević je krenuo na sve ili ništa, i dobio – ipon dvije sekunde prije kraja.

– Razočaran sam, ali idem dalje. Na najvećim turnirima nema slabih boraca, može da se dogodi samo slab dan. Ja sam, očigledno, imao slab dan– kazao je Mrvaljević.


Sponzori i partneri

  • lovcen-osiguranje
  • plantaze

Partneri MOK-a

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh