Drašković za zlato

Naši bokserski reprezentativci nastavljaju sa uspjesima na bokserskom turniru u okviru Mediteranskih igara u Peskari.

Boško Drašković, naš predstavnik u poluteškoj kategoriji, uspio je da se plasira za finale ovog turnira, jer je juče, odlukom sudija 4:1, savladao Ondera Ozgula iz Turske. Naš bokser danas će se, u meču za zlato, sastati sa Abdelhafidom Benčabom iz Alžira, koji je juče, čak, sa 9:0 savladao svog protivnika Jahiju Elmekačara iz Tunisa.

– Boško je boksovao sjajno, bez ijedne greške – objašnajva za ARENU selektor naše reprezentacije Dragan Đuričković. – Mi smo znali da je Turčin veoma neugodan protivnik, skovali smo taktiku, a ono što je najbitnije Dršković se striktno pridržavo dogovora i nije dozvolio protivniku da mu priđe i zada udarac. Ovdje se bojimo sudijskog žirija koji je naklonjen borcima islamske vjeroispovijesti. Tokom čitavog meča Drašković je vodio borbu, plasirao udarce samo onda kada je bio siguran da će pogoditi na pravo mjesto, nije se upuštao u borbu i još jednom potvrdio da se ove sezone nalazi u odličnoj formi i da napreduje iz dana u dan. Istina, malo je hendikepiran, jer je obnovio povredu šake, desne ruke koju je zaradio na turniru u Puli, ali mislim da će i u finalu dobro odraditi svoj posao.

– Nije bilo nimalo lako, jer je Turčin zaista neugodan protivnik – kaže Drašković. – Međutim, ja sam radio ono što smo se dogovorili prije borbe, mnogo sam se više kretao po ringu i nijesam ulazio u otvorenu borbu, jer znam da bi sudije sve bodovale u korist protivnika. Sada me očekuje finale, ali se nadam da ću i tog protivnika uspjeti da savladam, mada je mnogo visočiji od mene, ima duže ruke i jako udara. Naćićemo "lijek" za njega.

Drugi naš predstavnik Alen Beganović, koji nastupa u superteškoj kategoriji, poražen je u meču protiv Italijana Roberta Kamarelea, prekidom u drugoj rundi.

– Italijan je bio mnogo brži, pa Alen nije imao mnogo šansi protiv njega – kaže Đuričković. – Sem toga, Italijan je iskusan borac i već ima značajne trofeje.

www.arenacg.net

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh