Dogovorena crnogorsko-puljeska sportska saradnja

Na tradicionalnoj sportskoj manifestaciji "Maggio barese", od 16. do 19. maja u Bariju, Crnu Goru će predstavljati selekcije karatista i vaterpolista

Dogovorena crnogorsko-puljeska sportska saradnja

"Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i generalni sekretar Đorđije Kustudić imali su 3. marta radni sastanak sa gostima iz italijanskog regiona Pulja, kao i predstavnicima Vaterpolo i plivačkog i Karate saveza. Na njemu je razgovarano o učešću crnogorskih sportista na manifestaciji "Maggio Barese".

Riječ je o tradicionalnoj sportskoj manifestaciji koja se jednog vikenda u maju održava u Bariju i koja se prvobitno i organizovala kao dio crnogorsko-puljeske saradnje.

Gosti iz Pulje bili su Elio Sanikandro, predsjednik regionalnog Olimpijskog komiteta, Mikele Barbone, funkcioner u Italijanskom olimpijskom komitetu, kao i Mladen Klikovac, trener Vaterpolo kluba "Bari" iz Barija.

Budući da su organizatori manifestacije "Bareski maj" zainteresovani da Crnu Goru na njoj predstavljaju karatisti i vaterpolisti, sastanku su prisustvovali i predsjednik Karate saveza Crne Gore Zoran Mrdak i Radovan Milinić, kao predstavnik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.
Dogovoreno je da u Bari idu crnogorske selekcije karatista i vaterpolista, čije će delegacije, zajedno sa sportistima i stručnim osobljem, činiti po 20 predstavnika.

Na jučerašnjem sastanku prihvaćen je i predlog da se tokom manifestacije u Bariju, koja će se ove godine održati između 16. i 19. maja, organizuje i radni sastanak, neka vrsta seminara, između crnogorskih i italijanskih trenera karatea i vaterpola, kao i ljekara sportske medicine, koji će se održati u bareskoj Školi sporta čiji je predsjednik Barbone.

Ocijenjeno je da saradnja ubuduće treba da teče i razvija se na dva nivoa -crnogorsko-puljeskom, kao i na nivou nacionalnih olimpijskih komiteta Italije i Crne Gore.

Uzvratna posjeta italijanskih sportista planirana je za 19, 20. i 21. septembar ove godine.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

 
 

Technical Manual GSSE Montenegro 2019

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh