Dodijeljene olimpijske stipendije „Tokio 2020”

Devet crnogorskih sportista u individualnim sportovima, kandidati za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, u narednom periodu primaće stipendiju Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Crnogorski olimpijski komitet je, uz saradnju i uvažavanje prijedloga Nacionalnih sportskih saveza, preko Fonda olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta, obezbijedio našim sportistima stipendije „Tokio 2020“, kao podršku za ostvarivanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u glavnom gradu Japana 2020. godine.

Stipendije, u iznosu od 670 američkih dolara mjesečno, obezbijeđene su za: karatiste Marinu Raković i Marija Hodžića, teniserku Danku Kovinić, jedriličara Milivoja Dukića, džudiste Danila Pantića i Nikolu Gardaševića i atletičarke Slađanu Perunović, Kristinu Rakočević i Mariju Vuković.

„Ovo su sportisti koji su kadri da se domognu Olimpijskih igara u Japanu i sada će imati motiv više da ostvare olimpijsku normu. Izuzetno mi je drago zbog dodjele ovih stipendija, čime smo trasirali zajednički put ka Olimpijskim igrama i od njih, prije svega, očekujemo da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama, a onda i da potvrde svoj nesporni kvalitet“, zaključio je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

„Sredstva koja su obezbijeđena za stipendiranje trajaće do avgusta 2020. godine, a uslov da do kraja ovog perioda dobijaju stipendije su i njihovi rezultati, odnoso stipendiranje može da se prekine u slučaju da ne izbore norme za učešće na Olimpijskim igrama“, izjavio je predsjednik COK-a.

Simonović je podsjetio da je COK ove godine  iz sopstvenih sredstava obezbijedio stipendije za deset sportista u individualnim sportovima, koje su trajale do kraja septembra.

„Obezbijedili smo i stipendije za po 11 mladih vaterpolista i rukometašica. Ukoliko se pojavi sportista koji svojim rezultatom zablista ili izbori olimpijsku normu, COK će ga iz svojih sredstava u istom ovom iznosu stipendirati do  kraja olimpijskog ciklusa, odnosno do kraja avgusta 2020. godine“, kazao je Simonović.

Predsjednik COK-a je naglasio da COK stipendira i šest sportista iz zimskih sportova, kandidata za zimske Olimpijske igre u Pjongčangu.

U ime sportista koji su dobili Olimpijske stipendije obratio se jedriličar Milivoj Dukić, koji je istakao da je ovo njegov treći olimpijski ciklus, te da se nada ispunjenju norme za Olimpijske igre u Tokiju, i još boljem plasmanu.

Zahvalio bih se COK-u i predsjedniku Dušanu Simonoviću. Nadam se da ću svojim rezultatima opravdati očekivanja COK-a i javnosti, kao i svih koji me prate na mom olimpijskom putu, rekao je mladi Novljanin.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Takmičenja

Dokumenta

     

Aktuelna fotogalerija

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh