Dodijeljene Olimpijske stipendije “Rio 2016”

Dvanaest crnogorskih sportista u naredne dvije godine primaće stipendiju Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Crnogorski olimpijski komitet je, uz saradnju i uvažavanje prijedloga dobijenih od strane Nacionalnih sportskih saveza, preko Fonda Olimpijske solidarnosti i Međunarodnog olimpijskog komiteta, obezbijedio našim sportistima, u individualnim sportovima, 12 Olimpijskih stipendija „Rio 2016“, kao podršku za ostvarivanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Stipendije, u iznosu od 600 USD mjesečno, dobili su: Danijel Furtula, Slađana Perunović i Darko Pešić (atletika), Danka Kovinić (tenis), Boško Drašković i Alen Beganović (boks), Srđan Mrvaljević i Marko Radulović (džudo), Milivoj Dukić i Igor Les (jedrenje), Irfan Čekić (stoni tenis) i Jovica Marković (streljaštvo).

“Na polovini olimpijskog ciklusa dodjeljuju se olimpijske stipendije. Mislim da smo obezbjeđivanjem stipendija napravili veliki korak ka ostvarivanju vrhunskih rezultata. Sportisti koji su dobili olimpijske stipendije su naše nade, ne samo za Igre 2016. nego i 2020. godine, jer se radi o mladim sportistima, najboljim koje Crna Gora ima u pojedinačnim sportovima. Ovo su sportisti koji su kadri da se domognu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i sada će imati motiv više da ostvare olimpijsku normu. Od sada počinje borbe za olimpijske norme. Izuzetno mi je drago zbog dodjele ovih stipendija, čime smo trasirali zajednički put ka Olimpijskim igrama i od njih prije svega očekujemo da se izbore za Olimpijske igre, a onda i da potvrde svoj kvalitet na najvećem planetarnom takmičenju. Srećan sam što su Međunarodni olimpijski komitet i Fond olimpijske solidarnosti uvažili naše prijedloge i svih 12 naših sportista prihvatio da stipendira. Olimpijske stipendije trajaće do avgusta 2016. Oni koji ne uspiju da ispune normu u predviđenom roku u tom trenutku će im prestati stipendije. Ali, nadam se da će svi stipendisti biti dio olimpijskog tima, da će nas dopuniti jedan ili dva ekipna sporta i da ćemo imati šta da pokažemo u Brazilu. Dodjelom olimpijskih stipendija neće se iscrpjeti pomoć COK-a sporistima. Imaćemo još akcija, projekata i programa, a vjerujem da ćemo sa Upravom za mlade i sport ispuniti sve ono što su sportisti zacrtali u planovima i da za to sredstava neće nedostajati”, rekao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

“Želim vam da ostvarite sve svoje sportske ambicije na naše zajedničko oduševljenje. Uz vaše angažovanje, podršku COK-a i Uprave za mlade i sport treba da skrenemo pažnju i na mlade talentovane sportiste. Trudićemo se da uz zakonsku regulativu tretiramo i vaše mlađe kolege, prepoznate talente, da i oni imaju približne uslove kako bi dosanjali svoje olimpijske snove. Broj stipendija su uspjeh olimpijskog kometeta kakav je crnogorski, prepoznat na osnovu rezultata i angažovanja u prethodnom periodu. Imamo odgovornost da kreiramo sport u Crnoj Gori naspram vaših kvaliteta, zajedničkih ambicija i na širenju olimijskog duha i načela", rekao je vršilac dužnosti Direktora Uprave za mlade i sporta Igor Vušurović.

Džudista Srđan Mrvaljević, zahvalio se u ime sportista na dodijeljenim stipendijama. "Pošto su počela takmičenja za olimpijsku normu siguran sam da će stipendije biti utrošene na pravi način. Pozvao bih još jednom COK, Upravu za mlade i sport, kao i sponzore da podrže projekat „Rio 2016” da nam pomognu da što bolje i dostojanstvenije prezentujemo Crnu Goru i crnogorski sport ", rekao je Mrvaljević.


Dodjela stipendija Rio 2016 (2)   Dodjela stipendija Rio 2016 (3)   Dodjela stipendija Rio 2016 (4)   Dodjela stipendija Rio 2016


 

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh