Delegacija UNDP-a u posjeti COK-u

Na poziv predsjednika Dušana Simonovića, danas je u prostorijama Crnogorskog olimpjskog komiteta održan sastanak sa predstavnicima kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP).

Sastanku su prisustvovali gospodin Rastislav Vrbensky, glavni koordinator sistema UN i glavni predstavnik UNDP u Crnoj Gori, Kaća Đuričković, menadžerka programa za rodnu ravnopravnost i Miodrag Dragišić, zamjenik glavnog prestavnika UNDP u Crnoj Gori, te domaćini, predsjednik COK-a Dušan Simonović, Boris Sekulić, projekt menadžer i Predrag Marsenić, sportski direktor.

Susret predstavlja nastavak ranije započete saradnje i uvod u  intenzivnije zajedničko djelovanje, a nakon upoznavanja sa planovima i tekućim projektima UNDP i COK-a, dogovoreni su radni sastanci na kojima će se definisati prioriteti i saradnja u konkretnim oblastima, kao što su zaštita životne sredine, rodna ravnopravnost, promocija zdravih stilova života , zaštita zdravlja sportista i sl.

Zajednički nastupi planirani su već u okviru tekućih projekata COK-a, između ostalih programa Sport i zaštita životne sredine i radionice na temu ’’Energetska efikasnot sportskih objekata’’, koja će biti održana početkom narednog mjeseca u Podgorici, iz oblasti sportske medicine – štampanje najreferentnijih aktuelnih knjiga, zatim Sport za sve – održavanje takmičarskih sportskih aktivnosti za žene u maju ove godine.

Velika pažnja biće posvećena saradnji na polju Žene i sport, gdje će se sa UNDP definisati posebni projekti.

Ujedinjene Nacije i Olimpijski pokret, dvije globalno najveće organizacije, prepoznale su mnoge zajedničke ciljeve i oblasti djelovanja, na osnovu čega je uspostavljena dugogodišnja uspješna saradnja  MOK-a i UN-a.  Podrška UN-a sportu i njegovanju olimpijskih vrijednosti naročito je aktuelizovana od Olimpijskog kongresa u Kopenhagenu 2009.godine.

Sponzori i partneri

Partneri MOK-a

Dokumenta

 

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh