Delegacija Stonoteniskog saveza Crne Gore u COK-u

Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, primio je danas Irfana Čekića, osvajača prve crnogorske medalje na evropskim prvenstvima u stonom tenisu i čelne ljude Stonoteniskog saveza Crne Gore, predsjednika Darka Đukića, generalnog sekretara Veska Lipovinu i sportskog direktora Branka Rogića.

Na Evropskom prvenstvu za juniore i kadete, koje je nedavno održano u Kazanju (Rusija), naš mladi stonoteniser osvojio je bronzanu medalju u mješovitom dublu.

Predstavnici STSCG nijesu krili zadovoljstvo zbog činjenice da su njihovi reprezentativci u prethodnom periodu ostvarili veći broj medalja, te da je sada kolekcija sa Balkanskog prvenstva i Igara malih zemalja Evrope upotpunjena i bronzom sa Evropskog prvenstva. Kako je istakao predsjednik saveza Darko Đukić, iza ovog uspjeha prije svega stoji veliki i naporan rad samih takmičara i njihovih trenera, ali i napori STSCG da im uprkos brojnim poteškoćama omogući uslove za rad i nastupe na određenim takmičenjima. “Uspjesima koje naši sportisti postižu dokazali smo da zaslužujemo bolji tretman, pri čemu prije svega mislim na finansijsku podršku, a time bi sigurno i rezultati bili bolji, a medalje brojnije.”

Predsjednik Simonović čestitao je Irfanu Čekiću na izuzetnom uspjehu i izrazio uvjerenje da njegova puna afirmacija u ovom zahtjevnom olimpijskom sportu tek predstoji. Čekić je nosilac olimpijske stipendije, a kako smatra Simonović, svi naši mladi sportisti koji su nas u skorije vrijeme obradovali svojim rezultatima zaslužuju svaku podršku i pomoć, kako od države i Ministarstva sporta, tako i od Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik COK-a je zaključio da je Stonoteniski savez učinio veliki napredak, uprkos teškoj situaciji u kojoj funkcioniše. Crnogorski olimpijski komitet će i ubuduće, saglasno mogućnostima, pružati podršku STSCG i davati svoj doprinos kako bi crnogorski stonoteniseri nastavili da sa uspjehom predstavljaju našu državu na važnim međunarodnim takmičenjima.

Sponzori i partneri

  • plantaze

Partneri MOK-a

Olimpijski magazin

Dokumenta

     

0
Web Design BangladeshWeb Design BangladeshMymensingh